Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Latvijā notiks ikgadējā Baltijas Drošības konference

Foto: Publicitātes foto

Drošības profesionāļu asociācija jau ceturto gadu pēc kārtas rīko Latvijā un Baltijā lielāko organizāciju drošībai veltīto pasākumu Baltijas drošības konferenci 2025.

Šā gada konferences tēma ir “Drošības nepārtrauktība izaicinājumu gadsimtā”. Kopumā pasākumā uzstāsies 12 viesi, tostarp Ukrainas pārstāve Olga Bogdanova, Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības biedrības priekšsēdētāja, kas runās par darba aizsardzības, migrācijas jautājumiem bruņotu konfliktu laikā, kā arī Rīgas valstspilsētas Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons, kurš zinās stāstīt par Rīgas gatavību nodrošināt iedzīvotājus ar patvertnēm apdraudējuma gadījumā, kā arī Latvijas Valsts Robežsardzes vadītājs Guntis Pujāts, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadītājs pulkvedis Mārtiņš Baltmanis.

Konferencē uz divām centrālajām skatuvēm tiks runāts par tādiem drošības virzieniem, kā darba drošība, IT drošība, ugunsdrošība, civilā aizsardzība un fiziskā tehniskā drošība un krīžu vadība.

“Rīkojot konferenci jau ceturto gadu – sākotnēji Latvijas līmenī, bet pēdējos trīs gadus – Baltijas līmenī – mēs vēlamies vienuviet apvienot Baltijas un Ziemeļeiropas drošības ekspertus un veidot Rīgu kā Ziemeļeiropas drošības centru.. Vēlamies ar konferences palīdzību veidot pamatu savstarpējai komunikācijai drošības ekspertiem, kā arī parādīt veiksmīgus drošības risinājumus, kas jau ir ieviesti citās valstīs,” stāsta Artūrs Āmars, Drošības profesionāļu asociācijas valdes priekšsēdētājs un konferences organizators, piebilstot, ka izstādē klātienē varēs aplūkot arī visjaunākos risinājumus, kas patlaban pasaulē ir pieejami drošības jomā.

Savu dalību konferencē jau ir apstiprinājuši izstādītāji no Latvija, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Francijas, ASV, Kanādas, Vācijas, Polijas, Itālijas, Ukrainas un Austrālijas.

Ieeja pasākumā būs pieejama ikvienam interesentam, iepriekš reģistrējoties konferences mājaslapā balticsecurityconference.lv.. Reģistrēšanās tiks atklāta tuvāko nedēļu laikā. Pasākuma laikā tiks nodrošināta sinhronā tulkošana no angļu valodas un latviešu valodu un otrādāk.

Konference norisināsies 2025. gada 20. martā, ATTA Centrā, Krasta ielā 60, Rīgā. Patlaban interesenti aicināti rezervēt datumu un sekot līdzi aktualitātēm mājas lapā un sociālos tīklos - Facebook un LinkedIn.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu