Otrā pasaules kara sākumā 21 gadu vecais Pūns Lims dzīvoja Honkongā, tomēr karš piespieda viņu pievērsties militārai dzīvei. 1942. gadā viņš strādāja par jūrnieku uz bruņota tirdzniecības kuģa, kas Atlantijas okeānā pārvadāja dažādas preces. Viss ritēja labi, līdz vāciešu zemūdene “U-172” kuģi nogremdēja, atstājot nabaga Limu vienu pašu okeāna vidū.

Pūna Lima neticamais izdzīvošanas stāsts ir spilgta liecība par to, cik varena var būt cilvēka neatlaidība un mērķtiecība. 1942. gadā Lims bija ķīniešu jūrnieks uz britu tirdzniecības kuģa “SS Ben Lomond”. Liktenīgajā dienā kuģis bija ceļā no Keiptaunas uz Surinamas Republiku Dienvidamerikas ziemeļos, kad tam uzbruka vācu zemūdene. Pāris torpēdas, un kuģis grima, tomēr haosa vidū Limam izdevās atrast glābšanas laivu un nepazust dzelmē līdz ar kuģi un pārējiem biedriem.

Viens pats Atlantijas okeāna vidū Lims nu saskārās ar visai nopietnu izaicinājumu – izdzīvošanu. Tuvumā nebija nedz sauszemes, nedz kuģu vai kāda cita glābiņa, tāpēc viņam bija jāpaļaujas tikai uz savām izdzīvošanas prasmēm un atjautību, lai neietu bojā skarbajos apstākļos. Pieejamo pārtiku un dzeramo ūdeni viņš rūpīgi sadalīja skopās devās. Lietus ūdens viņam palīdzēja nenomirt no slāpēm, bet nozvejotās zivis un noķertie putni – no bada. Vienatnē okeāna vidū Lims pavadīja 133 diennaktis un izdzīvoja, lai savu stāstu varētu pastāstīt mums.