Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Ugunsgrēkos trešdien izglābti 16 cilvēki, četri cietuši

Foto: TVNET

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos izglābti 16 cilvēki, bet četri cietuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trešdien plkst.22.53 ugunsdzēsēji devās uz Kalna ielu Balvos, kur vienstāva dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg dzīvoklis 55 kvadrātmetru platībā un liesmas jau ir izplatījušās uz jumtu, kas arī dega 55 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanas no ēkas evakuējās pieci cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji glābēji no blakus esošā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem.

Plkst.19.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Duntes ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega dzīvoklis un gaitenis kopumā 42 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 11 cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji palīdzēja evakuēties vēl diviem cilvēkiem. Ar glābšanas masku palīdzību no otrā stāva tika izglābti četri cilvēki. Dzēšanas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs.

Plkst.17.41 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Ilūkstes ielā Rīgā piecstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka mājas pirmā stāva dzīvoklī deg istaba, blakus esošās telpas un otrā stāva logs kopumā 38 kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas ar glābšanas maskām ugunsdzēsēji izglāba 11 cilvēkus. Divi cilvēki ugunsgrēkā cieta un tika nodoti mediķiem. Karstuma ietekmē tika bojāts pirmā stāva koridors astoņu kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 38 izsaukumus - deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu