Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Foto "Šķita, ka sirds apstāsies." Izraēlas triecienā Beirūtai deviņi nogalinātie

Foto: dpa/scanpix

Izraēla naktī uz ceturtdienu veikusi gaisa triecienu Libānas galvaspilsētas Beirūtas centrā. Tajā nogalināti deviņi cilvēki un vēl 14 ievainoti, paziņojusi Libānas Veselības ministrija.

Beirūtas civilās aizsardzības amatpersonas norāda, ka nogalināto vidū ir vairāki glābēji un mediķi.

Britu raidorganizācijas BBC korespondente Beirūtā ziņo, ka trieciens esot bijis vērsts pret dzīvojamo māju, kurā bez dzīvokļiem atradusies arī medicīnas iestāde, kas, kā tiek uzskatīts, saistīta ar Libānas šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

"Mēs visi skriešus izskrējām no ēkas, bērni brēca. Šķita, ka mūsu sirdis apstāsies," BBC korespondentei Sallijai Nabilai sacīja aculiecinieks – triecienā sapostītās mājas iedzīvotājs.

Izraēlas armija ceturtdien paziņoja, ka Izraēlas gaisa spēki Libānā veikuši triecienus aptuveni 200 ar kaujinieku grupējumu "Hizbollah" saistītiem mērķiem, cita starpā arī ieroču noliktavām un novērošanas posteņiem.

"Uzbrukuma ietvaros tika likvidēti aptuveni 15 "Hizbollah" teroristu," norādīja armija, aprakstot triecienu pašvaldības ēkai Bint Džbeilā, netālu no robežas ar Izraēlu.

Lai gan Libānas ziņu aģentūra NNA vēsta par Izraēlas uzbrukumu pašvaldības namam, no Libānas puses nebija sākotnēja apstiprinājuma par bojāgājušajiem.

""Hizbollah" teroristu organizācija sistemātiski pārkāpj starptautiskās tiesības, vienlaikus brutāli izmantojot valdības un civilās ēkas, kā arī iedzīvotājus kā dzīvos vairogus teroristiskām darbībām," norādīja Izraēlas armija.

Izraēlas bruņotie spēki iepriekš ziņoja, ka no Libānas raidīti 25 šāviņi. Izraēlas ziemeļu daļā skanēja gaisa trauksmes sirēnas.

Libānas katastrofu pārvaldības aģentūra iepriekš bija paziņojusi, ka valstī nogalināti 1928 cilvēki, kopš sākās apšaudes starp šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah" un Izraēlu pāri abu valstu robežai pēc karadarbības sākuma Gazas joslā 2023.gada 7.oktobrī.

Izraēlas armija kopš 23.septembra intensīvi bombardē Libānas dienvidus un Beirūtas dienvidu piepilsētas, atbildot uz "Hizbollah" uzbrukumiem Izraēlas teritorijai. Šajā bombardēšanā ir nogalināti simtiem cilvēku.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu