VIDEO Satiksmes drošības eksperts atklāj sīkākas detaļas par traģisko avāriju uz Vanšu tilta

Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Trešdien, 2. oktobrī, īsi pirms plkst. 16. Rīgā, uz Vanšu tilta, kāds motocikla vadītājs zaudējis kontroli pār savu braucamrīku un avarēja. Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis skaidroja sīkākus notikušā apstākļus, vēsta raidījums "Degpunktā".

Motocikla vadītājs pa Vanšu tiltu devās Pārdaugavas virzienā, taču kādā brīdī braucējs, iespējams, pieņēma pārgalvīgu lēmumu pa labo pusi apsteigt joslā lēni braucošās automašīnas, skāra aizsargbarjeru un trieciena brīdī vairs nespēja atgūt vadību pār savu braucamo.

Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis norāda uz bremzēšanas pēdu garumu, kas liecina par to, ka motobraucējs bija izvēlējies neatbilstoši lielu pārvietošanās ātrumu.

Satiksmes eksperts piebilst, ka šādos laikapstākļos jāņem vērā, ka arī automobiļu spoguļi un logi mēdz aizsvīst, kas apgrūtina vadītājiem redzamību uz ceļa, līdz ar to ierobežojot šoferu spēju avārijas situācijās laikus reaģēt, tādēļ visu braucamrīku vadītājiem ir svarīgi pārliecināties, ka uz brauktuves viņi ir labi pamanāmi.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu