Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Pūlis Libānā uzbrucis un ievainojis divus beļģu žurnālistus

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Libānā ievainoti divi beļģu žurnālisti, kuriem pūlis uzbruka laikā, kad viņi ziņoja par Izraēlas gaisa uzlidojumiem Beirūtai, ceturtdien paziņojusi raidorganizācija VTM.

VTM žurnālists Robins Ramekers un operators Steins de Smets tika piekauti un uz viņiem tika šauts. Uzbrucēji apsūdzēja viņus par spiegošanu Izraēlas labā, ziņo raidorganizācija.

"Pagājušajā naktī notika bombardēšana Beirūtas centrā. Kad Robins un Steins gribēja veidot reportāžu par to, viņi tika ievainoti. Viņi abi tagad atrodas drošībā un tiek aprūpēti," paziņoja VTM mātes kompānija "DPG Media".

Ramekers tika ievainots sejā un tika hospitalizēts, bet de Smets tika sašauts kājā un jau ir izrakstīts no slimnīcas.

Beļģijas Ārlietu ministrija norādīja, ka seko līdzi situācijai.

Žurnālisti bija devušies atspoguļot Izraēlas gaisa triecienu šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" vadītam glābšanas dienestu centram. Žurnālisti bija tērpušies vestēs ar uzrakstu "prese", bet, kamēr viņi runāja ar aculieciniekiem, viņiem uzbruka apmēram 20 vīrieši, kuri apsūdzēja viņus spiegošanā, ziņo laikraksts "Het Laatste Nieuws", kas ir daļa no "DPG Media".

De Smets tika sašauts kājā ar divām lodēm, bet Ramekers un viens no viņa pavadoņiem tika aizvesti uz pagrabu, piekauti, nopratināti un turēti gūstā vairākas stundas, vēsta laikraksts.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu