Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Izraēlas triecienos Libānā un Rietumkrastā nogalināti vairāki desmiti cilvēku

Foto: SIPA/Scanpix

Izraēlas triecienos Libānā ceturtdien tika nogalināti 37 cilvēki, piektdienas rītā paziņoja Libānas Veselības ministrija.

"Ienaidnieka Izraēlas triecienos pēdējo 24 stundu laikā (..) ir nogalināti 37 cilvēki un ievainots 151," teikts ministrijas paziņojumā.

Libānā ir nogalināti vairāk nekā 2000 cilvēku, kopš sākās apšaudes starp šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah" un Izraēlu pāri abu valstu robežai pēc karadarbības sākuma Gazas joslā 2023.gada 7.oktobrī.

Izraēlas armija kopš 23.septembra intensīvi bombardē Libānas dienvidus un Beirūtas dienvidu piepilsētas, atbildot uz "Hizbollah" uzbrukumiem Izraēlas teritorijai. Šajā bombardēšanā ir nogalināti simtiem cilvēku.

Savukārt Izraēlas triecienā okupētajā Jordānas Rietumkrastā ir nogalināti vismaz 18 cilvēki Tulkarmas bēgļu nometnē, ceturtdienas vakarā paziņoja Palestīnas pašpārvaldes Veselības ministrija.

"18 mocekļi pēc okupācijas varas īstenotās Tulkarmas nometnes bombardēšanas," ministrija paziņoja savā "Telegram" kontā.

Izraēlas armija īsā paziņojumā apstiprināja, ka noticis trieciens Tulkarmas pilsētai, un nosauca to par operāciju, kuru kopīgi īstenoja iekšējās drošības dienests "Shin Bet" un gaisa spēki.

Nometnes amatpersona Faisals Salama telefoniski pavēstīja ziņu aģentūrai AFP, ka uzbrukumu veicis iznīcinātājs F-16.

Sabiedrisks aktīvists šajā rajonā sacīja, ka Izraēlas lidmašīna "trāpījusi kafejnīcai četrstāvu ēkā". Viņš piebilda, ka "ir daudz upuru slimnīcā" un ka nogalināto skaits var pieaugt.

Tulkarma bija viena no pilsētām un palestīniešu bēgļu nometnēm, kurām Izraēlas armija augusta beigās uzbruka liela mēroga operācijā pret kaujiniekiem, kas cīnās pret Izraēlu Rietumkrasta ziemeļos.

Kopš teroristu grupējuma "Hamās" uzbrukuma Izraēlai pērnā gada 7.oktobrī, kas iesāka karu Gazas joslā, Izraēlas karavīri un kolonisti Rietumkrastā ir nogalinājuši vismaz 701 palestīnieti. Šajā periodā nogalināti arī vismaz 24 izraēlieši palestīniešu kaujinieku uzbrukumos.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu