Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rīgas kapsētās izvietotās kameras ļāvušas noķert piemēslotājus

Foto: Shutterstock

Rīgas pašvaldības kapsētās izvietotās videonovērošanas kameras ļāvušas noķert piemēslotājus, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Piegružotājs ar baltu busiņu notverts pēc tam, kad bija izgāzis atkritumus Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departamenta pārziņā esošajā Pļavnieku kapsētā.

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus izmest atkritumus tikai tam paredzētās vietās un atgādina, ka nelikumīga atkritumu izbēršana var novest pie nepatīkamām sekām.

Kā norāda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps (LA), pēdējo gadu laikā būtiski pieaudzis nelikumīgu atkritumu izmešanas gadījumu skaits, tostarp arī kapsētās.

Piemēram, pērn kapsētās bija izmests vairāk nekā 250 riepu un 300 tonnu būvgružu, kuru izvešana prasa ievērojamus nodokļu maksātāju līdzekļus.

Likums paredz, ka par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu atkritumu izmetējam - fiziskai personai no 70 līdz 1000 eiro un juridiskai personai no 250 līdz 2800 eiro.

Ja atkritumu izmešana kapsētās būs uzskatāma par kapu apgānīšanu vai īpašuma bojāšanu, var tikt piemērota ne tikai administratīvā, bet arī kriminālā atbildība.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu