Noskaties Ķīnas mūris kļūst biezāks. GWM prezentē lieljaudas krosoveru

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Great Wall Motors (GWM) Ora" jeb "Ora" ir vispārdotākais jaunais elektromobilis Latvijā. Tagad kārta ir GWM saimes flagmanim, ko sauc "WEY 05".

Tas ir "premium" lādējamā hibrīda krosovers. Ringo Rahumēls, IMN pārdošanas direktors Baltijā: "Pirmajos astoņos mēnešos, kaut sākām tikai februārī, līdz augusta beigām pa Latvijas ceļiem brauc jau 100 "Ora" automašīnas, bet visā Baltijā mums ir 240 "Ora". Tā kā vēl aptuveni 60 elektromobiļu pircēju gaida savas "Oras" piegādi, pilnais skaits ir pat lielāks. Ja pieskatām tos auto, tad pilnais "Ora" skaits Baltijā pārsniedz 300 vienības."

Jaunums no GWM ir kompānijas flagmanis, ko sauc" WEY 05". Tas ir "premium" lādējamā hibrīda krosovers. Efektīgais spēkrats tika prezentēts "Ad Rem Auto" jaunā autosalona atklāšanas svinībās, un izraisīja interesi kā ar dārgo salona apdari, tā apskaužamajiem tehniskajiem parametriem.

Rahumēls norāda: "Vairākos parametros "WEY" ir numur viens visā tirgū. Piemēram, tam ir lielākā elektriskā sniedzamība no visiem lādējamiem hibrīdiem. Tie ir 146 kilometri, ko nodrošina gandrīz 40 kW gaitas baterija."

"WEY" ir lielākā baterija no lādējamiem hibrīdiem. Tik iespaidīgu izmēru baterijai nepieciešama arī atbilstoša uzlādes jauda. Parasti lādējamo hibrīdu uzlādes jauda ir mazāka par 10 kW. "WEY" spēj uzņemt 50.

Bez tam "WEY" ir lielākā jauda šajā klasē. Divu elektromotoru un iekšdedzes dzinēja kombinētā jauda ir 350 kW. Tātad nedaudz zem 500 ZS. Līdz ar to "WEY05" paātrinājums ir piecās sekundes līdz 100 km/h, bet maksimālais ātrums sasniedz 235 km/h.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu