Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rinkēvičs aicina Ašeradenu pievērst uzmanību Centrālās finanšu un līgumu aģentūras darbam (1)

Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicināja finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) pievērst uzmanību Centrālās finanšu un līgumu aģentūras darbam, norādot, ka pašvaldībās un no uzņēmējiem izskan neapmierinošs vērtējums par sadarbību ar to.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Rinkēvičs piektdien Rīgas pilī tikās ar Ašeradenu, lai pārrunātu 2025.gada valsts budžeta veidošanu, iecerētās nodokļu izmaiņas un to ietekmi uz pašvaldību budžetu.

Sarunā Valsts prezidents pauda gandarījumu, ka nākamā gada valsts budžetā izdevies kā galveno prioritāti noteikt drošību, paredzot finansējumu arī iekšējās drošības stiprināšanai.

"Esošajos ģeopolitiskajos apstākļos ir jāņem vērā, ka, stiprinot valsts drošību, mēs radām arī uzticamu vidi ārvalstu un vietējām investīcijām," tikšanās laikā norādīja Valsts prezidents.

Valsts budžeta un nodokļu izmaiņu kontekstā Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību veicināt reģionālo attīstību un pašvaldību finanšu noturību.

"Darba vizītēs Latvijas novados redzams, ka pašvaldību finanšu situācija nereti ir neapskaužama. Lielā mērā tādēļ, ka netika paredzēti kompensējošie mehānismi, nosakot lielākas pašvaldību funkcijas vai pieņemot nodokļu vai citus lēmumus," norādīja Valsts prezidents.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī aktuālo situāciju ar Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanu.

Svarīgākais
Uz augšu