Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Alūksnes novadā iedzīvotāji neizpratnē par neparastām drošības spēku aktivitātēm (1)

Foto: Kadrs no tiešraides

Netālu no Alūksnes, Ziemera pagastā kādas noliktavas teritorijā vietējie iedzīvotāji šajās dienās novērojuši ļoti aktīvu policistu darbošanos, kas varētu liecināt par kāda nelegāla rūpala atklāšanu, piektdienas vakarā ziņo LTV “Panorāma”. Valsts policija pagaidām atsakās sniegt jebkādus komentārus, bet vietējie iedzīvotāji stāsta par novēroto.

Noliktavu teritorija atrodas dažus kilometrus no Alūksnes nomaļā, mežainā vietā. Vietējie stāsta, ka policistu rosīšanās tur novērojama jau kopš trešdienas. Manītas gan vairākas policistu ekipāžas, gan specvienību pārstāvji un eksperti baltos aizsargtērpos, kas darbojas gar ēkām. Likumsargu darbības vērojis arī teritorijas bijušais īpašnieks.

SIA “Verners un draugi” īpašnieks Verners Kalējs:

“Man piezvanīja mūsu draugi, vakar deviņos, ka, lūk, te ir redzama kustība, ka ir cilvēki ar ieročiem un ielenc šo ēku, un kaut kādas darbības notiek”.

Pēc Kalēja teiktā, likumsargi uzradās trešdienas vakarā un ļoti aktīvi sāka savu darbību. Viņaprāt, tur noticis kaut kas ļoti pretlikumīgs, taču policija neko nav paskaidrojusi un nevēlas, lai tiktu traucēts tās darbs.

LTV “Panorāmas” tiešraidē piektdienas vakarā bija redzams, ka notikuma vietā turpinās aktīva rosība, cilvēki ir ģērbušies baltos aizsargtērpos, un no kādas mājas pagraba kaut kas tiek izvests. Uz televīzijas kameru bija vērsts mirgojošas gaismas starmetis, lai operatoram būtu grūtāk kaut ko nofilmēt.

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Foto: Kadrs no tiešraides

Policija joprojām nesniedz nekādus komentārus, taču vietējie iedzīvotāji stāsta, ka specvienības tur strādā jau kopš trešdienas. Jau ar vairākām kravas automašīnām esot aizvestas vairākas tonnas ķimikāliju. Šeit esot darbojies kāds ārzemnieks, ne Latvijas pilsonis. Tomēr šīs ir tikai aculiecinieku un vietējo iedzīvotāju versijas.

Teritorijā ir redzamas kravas automašīnas un diezgan liels skaits cilvēku. LTV “Panorāma” sola sekot līdzi norisēm Alūksnes novadā un mēģināt noskaidrot aktivitāšu iemeslus.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu