Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

"Atrodiet spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi." Rinkēvičs sumina pedagogus Skolotāju dienā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Ruandas prezidentu Rīgas pilī.
Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Ruandas prezidentu Rīgas pilī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, sveicot Skolotāju dienā, novēl pedagogiem ne tikai savus šķietami nereālos sapņus padarīt par īstiem sasniegumiem, bet arī aicina atrast spēkus dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi, portālu TVNET uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Viņš savā apsveikumā paudis prieku, ka, sākot no šī gada, Skolotāju dienu atzīmē tieši 5.oktobrī tāpat kā citur pasaulē.

"Savus skolas gadus mēs atceramies visu mūžu. Un no skolotājiem atkarīgs, kādas būs šīs atmiņas. Un skolotāji ir tie, kuri bērnus un jauniešus iedvesmo, iedrošina un palīdz neapjukt milzīgajā informācijas upē, kas kļūst tikai dziļāka un straujāka. Sirsnīgi sveicu Skolotāju dienā visus pedagogus!"  lasāms prezidenta apsveikumā.

Viņš arī atgādināja, ka pašiem pedagogiem jāaug pašiem. "Lai ikvienam no jums izdodas iedvesmot, radīt izzināšanas prieku un izzināt un augt pašiem!" atzīmējis Valsts prezidents.

"Lai izdodas gan savus, gan skolēnu šķietami nereālos sapņus padarīt par īstiem sasniegumiem!"

Rinkēvičs arī īpaši uzsvēris, ka pedagogi ir Latvijas nākotnes veidotāji. "Vēlu jums arī spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru, jo jūs mums esat vajadzīgi. Jūs esat Latvijas nākotnes veidotāji. Skaistu un priecīgu Skolotāju dienu!" novēlējis prezidents.

Jau ziņots, ka pavasarī Saeima pieņēma Valsts prezidenta virzītos grozījumus likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", kas paredz 5. oktobrī atzīmēt starptautisko Skolotāju dienu.

Līdz šim likumā bija paredzēts, ka Skolotāju diena tiek atzīmēta oktobra pirmajā svētdienā.

TVNET pievienojas sveicieniem un pedagogiem novēl gandarījumu par savu darbu!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu