Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

ASV bruņotie spēki devuši triecienus 15 hutiešu mērķiem Jemenā

ASV karakuģis. Ilustratīvs foto
ASV karakuģis. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

ASV bruņotie spēki piektdien, 4. oktobrī, devuši triecienus 15 mērķiem šiītu nemiernieku hutiešu kontrolētajos Jemenas rajonos, paziņoja ASV armija.

Triecieni notika četrās Jemenas provincēs, ziņoja Irānas atbalstīto hutiešu telekanāls "Al Masirah".

ASV un Lielbritānija ir vairākkārt devušas triecienus ar mērķi ierobežot hutiešu spējas uzbrukt kuģiem Sarkanajā jūrā un Adenas līcī, tomēr nemiernieku uzbrukumi tirdzniecības kuģiem turpinās.

"ASV Centrālās pavēlniecības (CENTCOM) spēki šodien veica triecienus 15 hutiešu mērķiem Irānas atbalstīto hutiešu kontrolētajos Jemenas rajonos," sociālajos medijos paziņoja CENTCOM, kuras pārziņā ir ASV spēki Tuvajos Austrumos.

"Šie mērķi ietvēra hutiešu militāro uzbrukumu spējas" un triecieni tika veikti, "lai aizsargātu kuģošanas brīvību un padarītu starptautiskos ūdeņus drošākus ASV, koalīcijas un tirdzniecības kuģiem", paziņoja pavēlniecība.

"Al Masirah" iepriekš ziņoja par četriem triecieniem galvaspilsētai Sanai un septiņiem triecieniem ostas pilsētai Hudeidai. Vēl pa vismaz vienam triecienam tika veikti Damaras pilsētai uz dienvidiem no Sanas un Mukairasas pilsētai uz dienvidaustrumiem no Sanas.

Hutieši kopš pērnā novembra uzbrūk kuģiem un apgalvo, ka šie uzbrukumi tiek veikti ar Izraēlu saistītiem kuģiem, solidarizējoties ar palestīniešiem Gazas joslā notiekošajā karā.

Arī Izraēla ir veikusi triecienus Jemenā, atbildot uz hutiešu uzbrukumiem. Izraēlas triecienos Hudeidai septembrī tika nogalināti vismaz pieci cilvēki.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu