Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Libānā veikts trieciens mošejā izvietotam "Hizbollah" komandcentram, paziņo Izraēla

No Tiras, kur Izraēla 2024. gada oktobra sākumā devusi triecienu, paceļas dūmu mākonis
No Tiras, kur Izraēla 2024. gada oktobra sākumā devusi triecienu, paceļas dūmu mākonis Foto: AFP / Scanpix

Izraēlas kara aviācija Libānas dienvidos veikusi triecienu mošejā izvietotam kaujinieku grupējuma "Hizbollah" komandcentram, sestdien, 5. oktobrī, paziņoja Izraēlas armijas pārstāvji.

"Aizvadītajā naktī pēc Izraēlas armijas norādījumiem Izraēlas Gaisa spēki Libānas dienvidos veica triecienu "Hizbollah" teroristiem, kuri darbojās komandcentrā, kas atradās mošejā netālu no Salaha Ghandura slimnīcas," teikts armijas paziņojumā.

""Hizbollah" teroristi izmantoja šo komandcentru, lai plānotu un īstenotu teroristu uzbrukumus Izraēlas armijai un Izraēlas valstij," norādīja armija.

Salaha Ghandura slimnīca, ko vada ar kustību "Hizbollah" saistītā Islāma veselības komiteja, paziņoja, ka spēcīgos triecienos ievainoti deviņi medicīnas un aprūpes darbinieki.

Pirms tam saņemts Izraēlas brīdinājums par evakuāciju.

Libānas ziņu aģentūra NNA vēstīja, ka Bint Jbeilas pilsētā, valsts dienvidos, apšaudīta slimnīcas teritorija.

Slimnīcas direktors Mohammeds Sleimans ziņu aģentūrai AFP pastāstīja, ka veikts tiešs trieciens slimnīcai un ka tā evakuēta.

Izraēlas armija kopš 23.septembra intensīvi bombardē Libānas dienvidus un Beirūtas dienvidu piepilsētas, atbildot uz "Hizbollah" uzbrukumiem Izraēlas teritorijai.

1. oktobrī Izraēla Libānā sāka sauszemes operāciju.

Izraēlas deklarētais mērķis ir padzīt "Hizbollah" kaujiniekus no robežas apvidus, lai aptuveni 60 000 iedzīvotāju, kas "Hizbollah" apšaužu dēļ evakuēti no Izraēlas ziemeļiem, varētu atgriezties mājās.

Izraēlas uzbrukums Libānai 4. oktobrī:

Beirūta pēc Izraēlas uzbrukuma: 

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu