Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ukrainas prezidents ar uzvaras plānu iepazīstinās Ramšteinas kontaktgrupu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: picture alliance / SvenSimon-ThePresidentialOfficeU

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien, 5. oktobrī, paziņoja, ka ar Ukrainas uzvaras plānu iepazīstinās 12.oktobrī gaidāmās Ukrainas aizsardzības Ramšteinas formāta starptautiskās kontaktgrupas dalībniekus.

"Gatavojamies "Ramšteinai" 12.oktobrī. Šī būs 25.tikšanās, bet pirmā - līderu līmenī," platformā "Telegram" pauda prezidents.

"Mēs iepazīstināsim ar Uzvaras plānu, skaidriem, konkrētiem soļiem, lai taisnīgi izbeigtu karu. Partneru apņēmība un Ukrainas stiprināšana ir tas, kas var apturēt Krievijas agresiju," uzsvēra Zelenskis

"Paldies visiem, kas palīdz aizstāvēt mūsu valsti, Eiropu un visu pasauli," piebilda prezidents.

12.oktobrī kontaktgrupas sanāksmi līderu līmenī rīkos ASV prezidents Džo Baidens.

Nesenās vizītes gaitā Vašingtonā Zelenskis iepazīstināja Baidenu un ASV prezidenta amata kandidātus ar Ukrainas uzvaras plānu. Tā saturs precīzi nav zināms, bet viens no punktiem ir Ukrainas iestāšanās NATO.

Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs Andrijs Jermaks sacīja, ka Zelenska prezentētais uzvaras plāns tiks atklāts, taču daļēji.

Pēc viņa teiktā, tas satur ļoti sensitīvas daļas. Turklāt viss, kas kļūst publiski pieejams, ir dzirdams ne tikai Ukrainā - to dzird arī ienaidnieks.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu