Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video "Apdraudējumam un satraukumam nav pamata," – policija par slepeno noliktavu pārbaudi Alūksnes novadā

Alūksnes novadā Valsts policija veic pārbaudi kādā noliktavu teritorijā
Alūksnes novadā Valsts policija veic pārbaudi kādā noliktavu teritorijā Foto: Ekrānuzņēmums no video

Alūksnes novada Ziemera pagasta kādā noliktavā vietējie pamanījuši aktīvu policijas darbošanos, bet līdz pat šim brīdim likumsargi nav snieguši plašāku informāciju par savām darbībām. "Apdraudējuma nav un satraukumam nav pamata,"  tā, atsaucoties uz policistu sacīto, sestdien, 5. oktobrī, ziņo Latvijas Radio raidījums "Dienas ziņas".

Kā piektdienas vakarpusē vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", kādas noliktavas teritorijā vietējie iedzīvotāji šajās dienās novērojuši ļoti aktīvu policistu darbošanos, kas varētu liecināt par kāda nelegāla rūpala atklāšanu. Noliktavu teritorija atrodas dažus kilometrus no Alūksnes nomaļā, mežainā vietā. Vietējie stāsta, ka policistu rosīšanās tur novērojama jau kopš trešdienas.  Likumsargu darbības vērojis arī teritorijas bijušais īpašnieks. “Man piezvanīja mūsu draugi, vakar deviņos, ka, lūk, te ir redzama kustība, ka ir cilvēki ar ieročiem un ielenc šo ēku, un kaut kādas darbības notiek," pauda SIA “Verners un draugi” īpašnieks Verners Kalējs.

LTV novēroja, ka noliktavās rosās cilvēki baltos kostīmos, kuri no ēkas pagraba izveda dažādas lietas. Savukārt vietējie medijam klāstījuši, ka tā, iespējams, bijusi ķimikālija.

Sestdien, 5. oktobrī, likumsargi vairs nerosījušies ēkā, vēsta portāls "LSM.lv". Ēkai redzami izsisti logi, bet durvis aizlīmētas ar Valsts policijas uzlīmēm.

"Varam apstiprinām, ka policija veikusi apjomīgu operāciju, bet šobrīd izmeklēšanas interesēs plašāk nekomentēsim," tā Latvijas Radio pauda Valsts policijas pārstāve Līga Dziļuma. Arī citam medijam - laikrakstam "Alūksnes un Malienas ziņas" - policisti apstiprinājuši, ka apdraudējuma neesot un satraukumam nav pamata, atzīmē "LSM.lv". 

Kalējs vietējiem Alūksnes žurnālistiem pastāstījis, ka daļu īpašumu pārdevis un īrējis.

Tur rosījies kāds poļu tautības cilvēks, kurš dzīvo Vācijā.

Šis cilvēks, kā ziņo "LSM.lv", izmantojis uzņēmuma elektrolīniju un kanalizāciju, kam Kalējs piekritis, noslēdzot līgumu uz gadu. Logi telpām bijuši aizsegti, bet pēdējā laikā, kā vēsta portāls, uzņēmējs pamanījis, ka bijis liels ūdens un elektrības patēriņš.

"Nekādus manevrus kaimiņos pa šo laiku netikām novērojuši, tikai konstatējām milzīgu patēriņu – elektrības patēriņš bija četras reizes lielāks nekā vienojāmies, arī ūdens plūda kubikmetriem. Vien redzējām, ka ķieģeļu ēkai aizsegti logi, vienmēr kluss un tumšs – vismaz pa dienu," portālam "Alūksniešiem.lv" paudis Kalējs.

Latvijas Televīzijas 4. oktobra sižets par policistu darbībām noliktavas telpās Alūksnes novadā:

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu