Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Foto Izraēla likvidējusi nogalinātā “Hizbollah” vadoņa pēcteci (3)

Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas gaisa triecienā Libānas galvaspilsētā Beirūtā nogalināts “Hizbollah” līdera Hasana Nasrallas pēctecis Hašems Safiedins, ziņo “Al Arabiya TV”.

Informēti avoti televīzijas kompānijai teica, ka Izraēla naktī uz 4. oktobri veica masveida gaisa triecienu Beirūtas dienvidu priekšpilsētām, kur, domājams, atradās Safiedina bunkurs. “Hizbollah” kopš uzbrukuma vēl nav sniegusi komentārus par savu jauno līderi.

Trīs avoti Libānas drošības dienestos aģentūrai “Reuters” pavēstīja, ka piektdien pazuda kontakts ar Safiedinu. Izraēla turpina uzbrukt Beirūtai, neļaujot glābējiem pārmeklēt uzbrukuma vietu.

Izraēlas Aizsardzības spēku preses pārstāvis pulkvežleitnants Nadavs Šošani paziņoja, ka gaisa triecienu mērķis bija “Hizbollah” izlūkošanas štābs.

Izraēlas armijas gaisa trieciens “Hizbollah” štābam tika veikts 27. septembra vakarā. Drīz pēc tam vairāki plašsaziņas līdzekļi, tostarp “Sky News Arabia” un Izraēlas 12. kanāls, ziņoja par Nasrallas nāvi. Pati grupa vēlāk apstiprināja sava līdera nāvi.

Hasans Nasralla bija ir “Hizbollah” pastāvīgais līderis kopš 1992. gada, pārņemot vadību uzreiz pēc tam, kad Izraēlas militārie spēki likvidēja iepriekšējo grupējuma vadītāju Abbas al-Musavi.

Foto: Izraēlas uzbrukums Libānai 4. oktobrī

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu