Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Imantas iedzīvotāji satraukti par koku izzāģēšanu veloceliņa izbūves dēļ (7)

Veloceliņš
Veloceliņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pašvaldībai ir iecere Imantā izbūvēt jaunu veloceliņu, bet tikmēr iedzīvotājiem ir bažas par jaunu koku izciršanu, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas raidījumu "4. studija", svētdien vēsta portāls "LSM.lv".

"Rīgas dome ierosina projektu veloceliņam un grib izcirst vairāk nekā 145 kokus. It kā sola vietā 137. Koki aug ļoti lēni, un vai tiešām tik daudz [jāizcērt]?" tā raidījumam vaicājusi kāda Imantas apkaimes iedzīvotāja.

Dammes ielā jau izvietoti plakāti, kas vēsta par jauna veloceliņa izbūvi. Tiesa, kā novērojis raidījums, vietējie neinteresējas par to, kas uzdrukāts uz šīm lapām.

Rīgas pašvaldības Veloinfrastruktūras nodaļas vadītāja vietnieks Oto Ozols tikmēr raidījumam skaidroja, ka pašreizējais celiņš patiesībā ir ietve, kas ir sabrukusi, turklāt tā nav droša. 

Kā ziņoja raidījums, veloceliņa izbūves dēļ kopumā tiks nozāģēts vairāk nekā 100 koku Slokas ielā, Dammes ielā, Anniņmuižas bulvārī, Bebru ielā, Kurzemes prospektā, Jūrmalas gatvē, Kandavas ielā, Daugavgrīvas ielā, kā arī Durbes ielā. 

Kokus cirtīs un veloceliņus Imantas apkaimē būvēs līdz 2026. gada maijam.

Savukārt Ozols mierinājis - pašvaldība plānojot 137 kokus iestādīt, kā arī papildināt krūmu stādījumus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu