Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Latvijas Nacionālā opera un balets atjauno ugunsgrēkā nopostītās dekorācijas

Latvijas Nacionālā opera un balets
Latvijas Nacionālā opera un balets Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) atjauno baleta "Riekstkodis" dekorācijas, kas gāja bojā ugunsgrēkā septembrī, informēja LNOB pārstāve Irbe Treile.

Septembrī Rīgā, angārā Meirānu ielā, kas kalpoja par noliktavu, bija izcēlies ugunsgrēks. Tajā cieta vairākas LNOB izrāžu dekorāciju daļas. LNOB pārstāve Treile aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka ugunsgrēks skāra vienu no vecajiem koka angāriem, kurā glabājās vairāku izrāžu dekorāciju daļas. Tomēr lielākā daļa izrāžu, kuru dekorācijas atradās konkrētajā angārā, nav aktīvā repertuārā un neietekmēs izrāžu kalendāru.

LNOB valdes loceklis Sandis Voldiņš ir gandarīts par operativitāti un pateicas apdrošinātājiem par sniegto atbalstu un izpratni, īpaši ātrā laikā izskatot un pilnā pieteiktajā apmērā izmaksājot apdrošināšanas atlīdzību, kas tiks novirzīta vairāku cietušo izrāžu atjaunošanai, bet prioritāte ir baleta "Riekstkodis" dekorācijas.

LNOB apdrošināšanai pieteiktie zaudējumi veidoja vairāku cietušo izrāžu dekorāciju daļas, kuru kopējā vērtība aplēsta 286 471 eiro.

"Riekstkodis" pirmizrādi piedzīvoja 2000.gadā, un patlaban ir visilgāk spēlētais Latvijas Nacionālā baleta iestudējums. To veidojuši horeogrāfs Aivars Leimanis, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Aleksandrs Vasiļjevs, gaismu mākslinieks Kārlis Kaupužs.

Šajā decembrī un janvārī LNOB repertuārā iekļautas septiņpadsmit baleta "Riekstkodis" izrādes. Šosezon Marijas un Riekstkoža lomas dejos pieci solistu pāri: papildus jau iecienītajiem šo tēlu atveidotājiem debitēs arī baleta solisti Emma Lagūna un Eidens Viljams Konefrijs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu