Rolands Virks: "Kapi ir latvieša kods" (1)

TVNET “Planēta” redaktors Rolands Virks “TVNET+ virtuves” kārtējā sērijā
TVNET “Planēta” redaktors Rolands Virks “TVNET+ virtuves” kārtējā sērijā Foto: TVNET GRUPA

“Kapi ir latvieša kods! Ja man būtu daudz naudas, es apceļotu visas pasaules kapsētas. Un nekāda kremācija, nē, ugunsapbedīšana, pārpelnošana man neder. Mani, lūdzu, kārtīgā zārkā, kapiņā priežu smiltājā ar nelielu granīta pieminekli, koka soliņu un cūkaušiem, papardēm. Ka tikai būtu, kas kopj, – vismaz skujiņā nogrābj, piesēž un nolej šļuku sarkanvīna. Tas jau nav daudz prasīts.” Tā, lūk, aptuveni spriedelē TVNET “Planēta” redaktors Rolands Virks. Sarunu ar viņu skaties “TVNET+ virtuves” kārtējā sērijā.

Rolands Virks ir rakstnieķelis. Raksta jau kopš divpadsmit gadu vecuma teju ik dienu, tāpēc vairāk nekā divdesmit gadus vēlāk debija – četrus milimetrus bieza grāmata! Apbrīnojamākais gan ir tas, ka stāstu krājums ar nosaukumu “Cilvēki man nepatīk” tik ļoti patika cilvēkiem, ka to nominēja nevis vienai, bet veselām divām gada balvām. Zili brīnumi, goda vārds.

Un vēl pa kapiem Rolands mīl staigāt. Daži saka: “Šausmas kaut kādas, slims galīgi!” Tomēr lielākā daļa jau priecājas, jo bieži pēc četras stundas garas pastaigas starp kapu kopiņām top kārtējā “Kapu detektīva” sērija. Tīri labs lasāmais, kas nezinātājiem ļauj uzzināt, bet zinātājiem – apstiprināt savas zināšanas. Nekāds mirušo kults! Drīzāk reizēm nepelnīti aizmirstu mirušo atdzīvināšana tekstā.

Rolands arī muzicē jau kopš 14 gadu vecuma, tāpēc 20 gadus vēlāk – nominācija "Zelta mikrofonā"! Padomā tikai, vienas nominācijas. Balvas, tiesa, vēl nevienas, bet kurš jau tur teica: "Ceļš ir daudz svarīgāks par galamērķi." To, zināms, teica pats Rolands pēc visu nomināciju neiemiesošanās zelta statuetē un vairāku eiro banknotēs.

Rolands pats atzīst, ka raksta krietni labāk nekā runā, tāpēc pie mikrofoniem un kamerām sēžas nelabprāt. Tad nu, lūk, “TVNET+ virtuves” kārtējā sērijā noskaties pie mikrofona nelabprāt piesēdušā Rolanda Virka atbildes uz jautājumiem, spriedelēšanu un lielīšanos ar nominācijām.

VIDEO: "TVNET+ VIRTUVES" SARUNA AR ROLANDU VIRKU

ROLANDA VIRKA "KAPU DETEKTĪVU" ASORTI:

P.S. Kā jau minēts video, Rolands Virks arī rosina lasītājus un skatītājus neturēt sveci zem pūra, bet droši sazināties, rakstot, teiksim, uz e-pastu rolands.virks@tvnetgrupa.lv, un stāstīt par savām "Kapu detektīva" idejām vai citiem brīnumiem, kurus varētu iemiesot rakstos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu