Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Pērn pieaudzis lidaparātu remontdarbu veicēja "Airline support Baltic" apgrozījums

Lidsabiedrības "airBaltic" jaunās "Bombardier CS300" lidmašīnas tehniskā nakts apkope Starptautiskajā lidostā "Rīga".
Lidsabiedrības "airBaltic" jaunās "Bombardier CS300" lidmašīnas tehniskā nakts apkope Starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Ieva Čīka/LETA

Lidaparātu remontdarbu veicēja SIA "Airline support Baltic" apgrozījums pērn bija 22,084 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv".

Savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 72% - līdz 748 586 eiro.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2022.gadā Eiropas Savienība un ASV ir ieviesušas un turpina papildināt ierobežojošus pasākumus attiecībā pret Krievijas un Baltkrievijas personu darbībām, kas apdraud Ukrainas teritoriālo integritāti un neatkarību.

Šādas darbības ierobežo globālās ekonomikas izaugsmes tempus, tomēr noteiktās starptautiskās sankcijas nav ietekmējušas kompānijas darbību, izņemot strauju degvielas, elektroenerģijas un citu energoresursu cenu kāpumu, kas būtiski palielina uzņēmuma izmaksas.

Šogad uzņēmums koncentrēsies uz vietējā un ārēja tirgus izpēti pakalpojumu sniegšanā, kā arī jaunu pakalpojumu veidu piedāvāšanu klientiem.

"Airline support Baltic" apgrozījums 2022.gadā bija 20,559 miljoni eiro, bet peļņa - 2,669 miljoni eiro.

Uzņēmums dibināts 2015.gadā un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Airline support Baltic" pa 40% daļu pieder Krievijas pilsoņiem Nikolai Uļjanovai un Jeļenai Uļjanovai, savukārt 10% daļu pieder Krievijas pilsonim Antonam Kuzņecovam un Ukrainas pilsonim Jevgēņijam Savkinam.

Svarīgākais
Uz augšu