Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Vaidere ievēlēta par EP delegācijas Eiropas-Latīņamerikas Parlamentārajā asamblejā viceprezidenti (1)

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere
Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere Foto: Zane Bitere/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (JV) kļuvusi par EP otras lielākās delegācijas - attiecībām ar Latīņameriku - viceprezidenti, pirmdien, 7. oktobrī, informēja politiķes birojā.

Šī delegācija sastāv no 75 EP deputātiem, kuri kopā ar vēl 75 pārstāvjiem no Latīņamerikas reģionālajiem parlamentiem veido Eiropas-Latīņamerikas Parlamentāro asambleju. EP delegācijas veido attiecības ar citu pasaules valstu parlamentiem.

Vaidere skaidro, ka ar Latīņamerikas kolēģiem tikšanās ir regulāras, lai stiprinātu saiknes starp abiem reģioniem. 17 Latīņamerikas valstis ir nozīmīgi Eiropas tirdzniecības partneri. Savstarpējās tirdzniecības apjomi pēdējo desmit gadu laikā ir pieauguši par 40%. Savukārt Eiropas investīcijas reģionā - pat vēl vairāk, akcentē Vaidere.

"Importējam derīgos izrakteņus, arī pārtiku, augļus, dārzeņus. Mums ir ļoti nozīmīgi, lai dažādotu izejvielu piegādātājus, savukārt patērētājiem svarīgi, lai pārtika atbilstu augstajām Eiropas pārtikas drošības prasībām," skaidro Vaidere.

Viņa arī norāda, ka svarīgi ir Eiropas Savienībai noslēgt tirdzniecības līgumu ar Mercosur valstu bloku. Tā ir brīvās tirdzniecības zona, līdzīgi kā Eiropas Savienība, un apvieno teju 300 miljonus iedzīvotāju. Šis būs Eiropas Savienības lielākais tirdzniecības līgums. Tas pavērs ievērojamus eksporta tirgus ražotājiem, digitālo produktu attīstītājiem.

"Ļoti svarīgs uzdevums ir arī pārliecināt Latīņamerikas valstis pievienoties Eiropas sankcijām pret Krieviju, kā arī atbalstīt Ukrainu tiešā veidā," uzsver Vaidere.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu