Noskaties Šoferis norāda uz nepamatoti ieliktu "divnieku" tehniskajā apskatē

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Jau pavisam drīz baušķenieka Jāņa atvaļinājums Latvijā būs noslēdzies un viņš atkal kāps savā "Volkswagen" markas automašīnā, lai mērotu 2000 kilometru garu ceļu uz Dāniju, bet priekšā vēl svarīgs uzdevums – iziet tehnisko apskati, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Inspektors norādījis uz automašīnas riepu slodzes indeksu – tas neesot pietiekams transportlīdzekļa tehniskajiem parametriem. Jānis gan uzskata, ka divnieks ielikts nepamatoti.

Jānis apskatījis internetā pieejamu tabulu, kurā norādīts, ka riepas ar apzīmējumu 98 atbilst 750 kg, tātad 3 tonnām. Tieši 3 tonnas ir Jāņa automašīnas pilna masa. Riepu slodzes indekss ir viens no svarīgākajiem marķējumiem uz riepas, kas norāda maksimālo tās slodzi jeb kravnesību kilogramos.

Ceļu satiksmes drošības direkcija gan norāda, ka kļūda nav pieļauta un riepas neesot atbilstošas. CSDD skaidrs, ka transportlīdzekļu ražotāji automašīnām nosaka tehniskos parametrus, tostarp riepu slodzes indeksu, to vislabāk pārbaudīt nevis internetā atrodamās tabulās, bet gan uz informatīvās plāksnes, atverot vadītāja durvis.

Plašāk "Bez Tanu" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu