Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Foto Viesturdārzā atklāj tautasdziesmu motīvos veidotu bērnu rotaļu laukumu

Jaunatklātā tautasdziesmu motīvos veidotā bērnu rotaļu laukuma atklāšanas pasākums Viesturdārzā.
Jaunatklātā tautasdziesmu motīvos veidotā bērnu rotaļu laukuma atklāšanas pasākums Viesturdārzā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 7.oktobrī,  Viesturdārzā tika atklāts Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departamenta atjaunotais bērnu rotaļu laukums, kur uzstādītas tautasdziesmu motīvos veidotas rotaļu iekārtas, labiekārtojuma elementi un ierīkoti ainaviski apstādījumi,  informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Viesturdārzs ir vecākais Rīgas parks un tiek dēvēts arī par Dziesmu svētku parku - 1873.gadā tur uzcēla estrādi, kur notika I Vispārīgie latviešu dziesmu svētki, bet 1973.gadā atklāja dziesmu svētku simtgadei veltītu arhitektoniski skulpturālu ansambli.

Tāpēc arī tikusi izvēlēta attiecīga jaunā rotaļu laukuma tematika - gan vizuālais noformējums, gan muzikālie rotaļu elementi un "Dziesmu bumba", kura atskaņos latviešu tautas dziesmas.

Pasākumā sniedza arī plašāku informāciju par notiekošajiem un plānotajiem bērnu rotaļu laukumu un atpūtas zonu uzlabošanas darbiem galvaspilsētā.

Kā ziņots, projekta laikā nomainītas visas esošās rotaļu iekārtas uz jaunām un laukums paplašināts, izveidojot smilts seguma rotaļu zonu pašiem mazākajiem un gumijas seguma rotaļu zonu lielākiem bērniem, kuras atdala parka celiņš un gumijas seguma reljefu vaļņa veidolā.

Visi rotaļu elementi izgatavoti no dabiskas robīnijas koksnes. Uzstādītas dažādas rotaļu iekārtas fiziskām aktivitātēm, kā arī muzikāli, attīstoši un izglītojoši elementi.

Tāpat ierīkots jauns rotaļu laukuma apgaismojumu, uzstādot 12 jaunus apgaismes ķermeņus, kā arī atjaunoti un uzstādīti desmit soliņi, sešas velo novietnes un 460 kvadrātmetru platībā ierīkoti ziedošu krūmu un puķu stādījumi.

Būvdarbus veica SIA "Fixman". Līguma summa bija noteikta 362 315 eiro.

Jaunatklātais tautasdziesmu motīvos veidotais bērnu rotaļu laukums Viesturdārzā:

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu