Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Eirozonas investoru pārliecībai oktobrī četros mēnešos pirmais kāpums

Foto: Schutterstock.com

Investoru pārliecības indekss eirozonā šā gada oktobrī pirmo reizi četru mēnešu laikā uzlabojies, pieaugot gaidām, ka Eiropas Centrālā banka (ECB) turpinās samazināt procentu likmes, un saistībā ar ekonomikas stimulēšanas pasākumiem Ķīnā.

Kā liecina tirgus izpētes uzņēmuma "Sentix" veiktās aptaujas rezultāti, investoru pārliecības indekss pieaudzis līdz mīnus 13,8 punktiem salīdzinājumā ar mīnus 15,4 punktiem septembrī.

Analītiķi bija gaidījuši indeksa pieaugumu līdz mīnus 14,6 punktiem.

Jaunākie dati rāda, ka investoru novērtējums eirozonas pašreizējai ekonomiskajai situācijai oktobrī samazinājies no mīnus 23,3 punktiem līdz mīnus 22,5 punktiem septembrī. Indekss ir samazinājies ceturto mēnesi pēc kārtas, un tas ir zemākais līmenis kopš pērnā gada decembra.

Taču investoru prognozes turpmākai ekonomiskajai situācijai uzlabojušās, attiecīgajam indeksam pieaugot no mīnus astoņiem punktiem līdz mīnus 3,8 punktiem.

"Sentix" secināja, ka investorus iedvesmo ne tikai ECB procentu likmju samazināšana, bet arī Ķīnas nesen paziņotie ekonomikas stimulēšanas pasākumi. Vienlaikus Eiropas lielākajā ekonomikā Vācijā turpinās recesija un Eiropas Savienības papildu ievedmuitas tarifi Ķīnā ražotiem elektromobiļiem raisa bažas par iespējamiem Ķīnas atbildes pasākumiem un tirdzniecības attiecību saasināšanos.

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu