Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

“VISA” aicina Latvijas uzņēmējas pieteikties “She’s Next” grantu programmai

Foto: Schutterstock.com

Maksājumu karšu sistēma "Visa" jau trešo gadu pēc kārtas Baltijā un Ziemeļvalstīs rīkos grantu programmu uzņēmējām "She’s Next".

Iniciatīva tiek īstenota sadarbībā ar "Luminor Bank" un "Novatore". Tās mērķis ir atbalstīt sievietes uzņēmējas, nodrošinot finansējumu un resursus viņu uzņēmējdarbības attīstībai.

Nesenajā pētījumā, ko "Visa" veica Ziemeļvalstīs un Baltijā, tika atklāts, ka Latvijā uzņēmējdarbībai vairāk pievēršas vīrieši nekā sievietes (attiecīgi 36,5% un 26,4%), bet septiņas no desmit sievietēm sapņo kļūt par uzņēmējām. "Visa" pārstāvji norāda, ka tas liecina par tādu iniciatīvu kā "She’s Next" nepieciešamību, jo tās palīdz sievietēm ļauties uzņēmējdarbības izaicinājumiem.

Tāpat pētījums atklāja, ka 52,3% no respondentiem apgalvoja, ka, apsverot savas uzņēmējdarbības sākšanu, būtiskākā motivācija ir kļūt par priekšnieku sev un labāk kontrolēt savu darba dzīvi. Tas īpaši būtiski ir tieši Latvijas sievietēm, jo kļūt sev par priekšniecēm un labāk kontrolēt savu dzīvi vēlas vairāk nekā puse jeb 58,2% sieviešu.

Pētījumā secināts, ka sievietes nedaudz augstāk vērtē darba un privātās dzīves līdzsvaru, savukārt vīrieši - finansiālos panākumus. Nozīmīgākā barjera uzņēmējdarbības uzsākšanai ir finansējuma nodrošinājums - to kā galveno šķērsli min 41,7% sieviešu un 36,3% vīriešu.

Programmas ietvaros diviem Latvijas uzņēmumiem, kuru īpašnieces ir sievietes, tiks piešķirti 10 000 eiro katram, kā arī viena gada personīgas apmācības iespēja uzņēmējdarbībā.

Divu gadu laikā finansējumu un atbalstu apmācībai ir saņēmuši jau 18 sieviešu vadīti uzņēmumi Ziemeļvalstīs un Baltijā.

"She's Next" grantu programma ir pieejama uzņēmumiem, kas atbilst šādiem kritērijiem - reģistrēti Latvijā, darbojušies vismaz vienu gadu, ir fiziska vai digitāla klātbūtne, vismaz 51% īpašumtiesību pieder sievietēm.

Pieteikšanās notiks līdz 31.oktobrim.

Kopš 2020.gada "She’s Next" grantu programmas ietvaros "Visa" piešķirtās dotācijas uzņēmējām visā pasaulē pārsniedz 3,83 miljonus ASV dolāru. Pagājušajā gadā Latvijā "Visa" "She’s Next" grantu saņēma grauzdētu pupiņu uzkodas ražojošais uzņēmums "Pupuchi" un zīmols "Tu Tu Family", kas ražo izdrukājamus uzdevumu komplektus un aktivitāšu grāmatas bērniem.

Svarīgākais
Uz augšu