Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Olimpiskā sporta centra zemes nomas maksas problēmas mēģinās risināt Saeimā

Skats uz "Rimi" Olimpiskais centrs" no biroju ēku kompleksa "Elemental Business Centre" Skantes rajonā.
Skats uz "Rimi" Olimpiskais centrs" no biroju ēku kompleksa "Elemental Business Centre" Skantes rajonā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadība aicinās uz tikšanos Saeimas frakcijas, lai risinātu jautājumu par zemes nomas paaugstināšanu Olimpiskajam sporta centram un citiem līdzīgiem objektiem, informēja LOK.

Tikšanās ar Saeimas frakcijām plānota piektdien, 11.oktobrī, plkst.11 Rīgas domē. Tās mērķis būs rast risinājumu Ministru kabineta (MK) noteikumu "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" grozījumiem, kas, atsaucoties uz nesen noteikto zemes tirgus vērtību, "Rimi" Olimpiskā centra zemes nomas maksu palielina par 1210%.

Diskusijā ar Finanšu ministriju problēmu joprojām nav izdevies atrisināt, atzīmē LOK un pašvaldības pārstāvji.

Kā ziņots, zemes nomas maksa līdz šim bija noteikta 27 988 eiro gadā, bet no 1.oktobra saistībā ar grozījumiem publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumos tā ir 338 661 eiro gadā.

Pašvaldībā skaidroja, ka grozījumi stājās spēkā šogad aprīlī, un tie paredz, ka brīvprātīgi dalītā īpašuma gadījumā apbūvēta zemesgabala nomas maksu nosaka atbilstoši neatkarīga vērtētāja noteiktajai tirgus nomas maksai un nomnieks kompensē iznomātājam pieaicinātā neatkarīgā vērtētāja atlīdzības summu, ja to ir iespējams attiecināt uz konkrētu nomnieku. Turklāt iznomātājam sešu mēnešu laikā jāpārskata nomas maksa atbilstoši neatkarīga vērtētāja noteiktajai tirgus nomas maksai.

Pēc pašvaldības sniegtās informācijas, nomas maksa noteikta, pamatojoties uz neatkarīga vērtētāja SIA "VCG Ekspertu grupa" noteikto zemesgabala tirgus nomas maksas novērtējumu.

Sertificēts vērtētājs, nosakot zemes nomas maksu, esot ņēmis vērā objekta atrašanās vietu, platību, tehnisko stāvokli, novietojumu, labiekārtojumu, izmantošanas iespējas, piekļuves iespējas, sezonalitāti, auto novietošanas iespējas, komunālo maksājumu apmaksas nosacījumus un citus faktorus.

"Rimi" Olimpiskais centrs pieder Latvijas Olimpiskajai komitejai.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Rimi" Olimpiskais sporta centrs 2023.gadā strādāja ar 3,75 miljonu eiro apgrozījumu un 104 907 eiro peļņu. Uzņēmums reģistrēts 2001.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17 miljoni eiro.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu