Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

ASV aicina Izraēlu neuzbrukt Beirūtas lidostai

Foto: Reuters/ScanPix

ASV pirmdien brīdināja Izraēlu neuzbrukt Beirūtas lidostai un ceļiem uz to, kamēr Izraēlas armija veica intensīvus triecienus šiītu kaujinieku grupējumam "Hizbollah" Libānas galvaspilsētas dienvidu priekšpilsētās.

"Mēs domājam, ka ir ļoti svarīgi, lai ne tikai lidosta būtu atvērta, bet arī ceļi uz lidostu būtu atvērti, lai ASV pilsoņi, kas grib aizbraukt, varētu tikt ārā, un citu valstu pilsoņi arī," reportieriem sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Metjū Millers.

Izraēlas gaisa spēki pirmdien veica triecienu Beirūtas dienvidu priekšpilsētās netālu no starptautiskās lidostas.

Pagājušajā nedēļā ASV gandrīz katru dienu nofraktēja avioreisus savu pilsoņu un viņu ģimeņu aizvešanai no Libānas, pastiprinoties konfliktam starp Izraēlu un Irānas atbalstīto Libānas grupējumu "Hizbollah".

Ar šiem reisiem līdz šim aizlidojuši ap 900 cilvēku, sacīja Millers, tomēr piebilstot, ka nevienā reisā nebija aizņemtas visas vietas.

ASV arī rezervē vietas komercreisos, kas vēl tiek veikti. Ap 8500 amerikāņu ir sazinājušies ar ASV Valsts departamentu, lai uzzinātu par aizbraukšanas nosacījumiem, bet tas nenozīmē, ka viņi visi vēlētos aizbraukt, piebilda Millers.

Millers atteicās komentēt Izraēlas triecienus Libānā un to atbilstību starptautiskajām tiesībām, bet sacīja, ka ASV atbalsta Izraēlas ofensīvu pret "Hizbollah".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu