Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Diskusija 10. oktobrī Diskusija "Vientulība dažādos dzīves brīžos: kā tā mūs skar”

Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Pasaules psihiskās veselības dienu 10. oktobrī, krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes" plkst. 11.00 rīkos tiešsaistes diskusiju, kas veltīta vientulībai kā psihoemocionālam stāvoklim un tā ietekmei uz cilvēka dzīves kvalitāti. Diskusiju būs iespējams vērot arī TVNET.

Ja tiešraidei nav skaņas, nospied ar labo pogu uz atskaņotāja un izvēlies Show All Controls/Rādīt visas vadīklas 

Vientulība ir normāla cilvēka dzīves sastāvdaļa, taču reizēm tā var pāraugt ilgstošā emocionālā slodzē, kas savukārt negatīvi ietekmē gan psihisko, gan fizisko veselību.

Diskusijas laikā tiks prezentēts krīzes centra speciālistu izstrādātais "vientuļa cilvēka profils", kas veidots, balstoties uz 27 gadu laikā krīzes tālrunī saņemtajiem zvaniem. Šis profils izcels tendences un kopsakarības starp tiem, kas biežāk cieš no vientulības, kā arī mudinās pievērst uzmanību “riska grupām”.

"Skalbes" pārstāvji dalīsies novērotajās tendencēs un pieredzē, uzsverot, cik būtiski ir nepieļaut ilgstošas vientulības attīstību. Eksperti dalīsies pieredzē un apspriedīs atbalsta mehānismus, lai palīdzētu sev un līdzcilvēkiem pārvarēt vientulības sajūtu.

Dažādi pieejamie atbalsta mehānismi, tostarp diennakts krīzes tālrunis, var kalpot kā nozīmīgs resurss tiem, kam nepieciešama emocionāla palīdzība.

Sarunā piedalīsies:

· Liene Sīle, veselības ministra ārštata padomniece psihiskās veselības aprūpes pakalpojuma nodrošināšanas jautājumos;

· Māris Taube, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra ambulatorā centra “Veldre” vadītājs;

· Reinis Lazda, sertificēts organizāciju psihologs, CreaTest vadītājs;

· Katrīna Neiburga, māksliniece un scenogrāfe, izstādes “Sologāmija” (LNMM, 2024) autore;

· Inese Ruka, biedrības “Skalbes” padomes priekšsēdētāja, klīniskā un veselības psiholoģe, Junga analītiķe, atbalsta grupu vadītāja;

Sarunu vadīs Anda Švinka, krīžu un konsultāciju centra “Skalbes” direktore.

Diskusija būs lieliska iespēja padziļināt izpratni par vientulību un tās sekām, kā arī saņemt praktiskus padomus, kā mazināt šo psihoemocionālo stāvokli ikdienā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu