Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Seksuāls uzbrukums latviešu tūristēm Parīzē: vēstniecība aicina sievietes būt īpaši uzmanīgām pilsētā nakts stundās (2)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: MOHAMMED BADRA/EPA

No seksuālā uzbrukuma Parīzē, Francijā, cietušās latviešu tūristes nav vērsušās Latvijas vēstniecībā un lūgušas konsulāro palīdzību.

Kā informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte, pēc publiski izskanējušām ziņām vēstniecība vērsās Parīzes 7.rajona policijā, kas ir atbildīga par konkrēto gadījumu, lūdzot sievietes vērsties vēstniecībā, ja nepieciešams atbalsts.

ĀM norāda, ka, atbilstoši Vīnes konvencijai par konsulārajiem sakariem, cietušais ir tiesīgs neinformēt savu pilsonības valsti vai tuviniekus par notikušo ārvalstī.

"Ņemot vērā, ka pēdējā laikā notikuši vairāki uzbrukumi neaizsargātām sievietēm, tajā skaitā nakts laikā Pompidū centra un Eifeļa torņa apkaimē Parīzē, vēstniecība aicina sievietes būt īpaši uzmanīgām Parīzē nakts stundās," uzsvēra Eglīte.

Medija "Remix News & Views" vēstīja, ka sestdienas, 5.oktobra, vakarā septiņu vīriešu grupa Parīzē, Marsa laukumā pie Eifeļa torņa seksuāli uzbruka divām latviešu tūristēm.

Policija notikuma vietā arestējusi četrus vīriešus, no kuriem divi bija alžīrieši un vēl divi - ēģiptieši. Trīs citi aizdomās turamie aizbēguši.

Cietušās bija iecerējušas rakstīt iesniegumu, taču uzbrukuma traumas un šoka dēļ sievietes pārdomājušas. Neraugoties uz to, izmeklēšana tiks turpināta, norāda medijs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu