Kad sēdi lidmašīnā, turot īkšķi, lai pacelšanās vai nolaišanās noritētu bez aizķeršanās, galvā nāk dažādas domas. Ja nu uz skrejceļa pēkšņi izskrien pīļu māte ar pīlēnu baru? Bet ja nu pilots nepamana bedri skrejceļā un iestūrē tajā? Ja nu lidmašīnas spārns aizķeras aiz pa nakti izauguša koka zara? Liekas – absurdi, vai ne? Līdzīgas varētu būt arī bažas, ka lidmašīna ņems un taisnā ceļā iebrauks kapos. Tomēr nē, Savanas lidostā tas nav nekāds absurds, bet realitāte.

Ja atveram “Google Maps”, aizceļojam līdz ASV pilsētas Savanas lidostai un paskatāmies uz to ar satelīta aci, mēs ar lielākām vai mazākām pūlēm skrejceļa malā ieraudzīsim divus neparastus taisnstūrus. Uz visādi citādi vienlaidā skrejceļa šie taisnstūri duras acīs pietiekami, lai radītu aizdomas. It kā jau: ko, lidostās taisnstūru trūkst? Tur taču tehnoloģijas, mums nesaprotama, tomēr lidmašīnām augstākajā mērā nepieciešama infrastruktūra. Turniketi, skeneri, vilcēji un pūtēji, kā tikai nav lidostās. Lūk, bet tomēr šie taisnstūri neliek mieru. Pārāk izceļas, pārāk krīt acīs.

Kā nu ne. Šie divi taisnstūri nav vis lūkas uz skrejceļa kanalizācijas šahtām vai avārijas izejas, bet gan divas kapu kopiņas. Neticami, bet fakts.