Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Paketes, tamponi, ieliktnīši, piltuves – kā neapjukt piedāvājuma klāstā?

Foto: Libresse

Sievietēm vairumā jau kopš 12 gadu vecuma (dažām pat  no 8-9 gadu vecuma vai citām tikai no 16 gadiem) ik  trešajā - piektajā nedēļā ir menstruācijas. Apzinoties, cik daudz tas ir, būtiski ir, lai šos periodus viņas jūtas pēc iespējas komfortablāk. Tieši tāpēc ļoti svarīgi izvēlēties piemērotākās higiēnas preces. Kā neapjukt plašajā piedāvājuma klāstā? Sadarbībā ar Libresse iepazīsim mazu ceļvedi!

Higiēniskās paketes, tamponus vai ikdienas ieliktnīšus izvēlamies atbilstoši mēnešreižu stiprumam, kā arī izmantošanai dienā vai naktī. Piedāvājam iepazīt arī divas "zaļi domājošo" higiēnas preces – menstruāciju apakšbikses un piltuvi. 

Ikdienas biksīšu ieliktnīši 

Sievietes ikdienas ieliktnīšus lieto pēc vajadzības, arī kad ir viegla smērēšanās mēnešreižu sākumā un beigās. Tāpēc šie ieliktnīši ir īpaši plāni, lai nodrošinātu komfortu ikdienā. To forma ir īpaši izstrādāta, lai tie ērti piegultu un pielāgotos ķermeņa aprisēm. Materiālam ir jābūt mīkstam, elpojošam, kas tad arī nodrošinās svaiguma un tīrības sajūtu. Ieliktnīšu absorbējošajām starplikām bieži ir nepatīkama aromāta neitralizācija, kā arī tiek ražoti arī speciāli ieliktnīši sievietēm ar īpaši jutīgu ādu.

Biksīšu ieliktnīši var atšķirties pēc garuma, plānuma, uzsūktspējas (3 dažādas pakāpes) un piestiprināšanas veida. Ieliktnīšu dizains var būt paredzēts tiklab klasiskām biksītēm kā stringiem.

Tā kā biksīšu ieliktnīši ir paredzēti ikdienas lietošanai, ražotāji ir parūpējušies arī par to daudzveidīgumu atbilstoši sievietes noskaņojumam un ikdienas stilam. Atšķiras gan krāsas, gan raksti. 

Foto: Libresse

Menstruāciju higiēniskās paketes 

Menstruāciju dienās, protams, neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir higiēniskās paketes. Higiēnisko pakešu spilventiņi izgatavoti, īpaši domājot par sievietes komfortu īpašajās dienās. To dizainam ir jāatbilst konkrēto menstruāciju dienu asiņošanas stiprumam, lai spētu perfekti uzsūkt visu, neradot nepatīkamus brīžus. Platāka priekšpuse, šaurāka vidusdaļa un īpaša dizaina aizmugure, lai teicami piekļautos sievietes ķermenim. Paketē iestrādātie absorbēšanas kanāli ir dziļi, lai nodrošinātu visaptverošu aizsardzību un vislabāko uzsūktspēju. Unikāla materiāla slānis paketes iekšienē nodrošina ātru mitruma uzsūkšanos, radot sausuma sajūtu. Mīkstais elpojošais virsējais slānis un ātrā uzsūkšanās spēja nodrošina sausuma un komforta sajūtu visas dienas un arī nakts garumā.

Un tomēr pakešu veidi ir tik daudzi un dažādi – kā neapjukt? 

Uz pakešu, tai skaitā Libresse, iepakojuma var atrast īpašu simbolu – pilīti vai piltuvīti, kas raksturo, cik liela uzsūkšanas spēja ir konkrētajam higiēniskās paketes veidam. 

Regular - standarta jeb vidējas (mērenas) menstruālas asiņošanas gadījumā. Var lietot jebkurā menstruāciju dienā, ja ir regulāra noplūde.

Heavy Flow - paketes domātas spēcīgākas asiņošanas gadījumos. Tās ir dienas paketes, un tās paredzēts mainīt ik 4 – 6 stundas.

Super Heavy Flow - paketes domātas īpaši stipras asiņošanas gadījumos jeb naktij; to uzsūkšanas spēja ir tik liela, ka ar tām var droši gulēt visu nakti. 

Tabulā redzamie termini - invisible, slim, maxi un long & wilde apzīmē higiēnisko pakešu izmēru un īpašo dizainu. Piemēram, lai naktī, grozoties miegā, negadītos noplūdes un nevēlamas situācijas, radīts long & wilde pakešu izmērs. 

Foto: Libresse

Pēcdzemdību higiēniskās paketes

Higiēnas preču ražotāji izrāda īpašas rūpes, radot specializētas paketes jaunajām māmiņām pēcdzemdību laikā. Tās ir veidotas, lai spētu absorbēt vairāk asiņu, kas ir normāla parādība pēc dzemdībām. Pakešu īpašais izliekums un spārniņi ir veidoti, lai tās stingri noturētos savā vietā un būtu uzticams atbalsts jaunajām māmiņām šajās īpašajās dienās. Arī paketes faktūra ir īpaši mīksta un dermatoloģiski pārbaudīta, apzinoties, cik liela ir vajadzība pēc maiguma un rūpēm. 

Tamponi

Alternatīva higiēniskajām paketēm ir tamponi. Tampona funkcija ir uzsūkt asinis, bet tas tās savāc turpat makstī, līdz ar to, jo ilgāk tampons tiek turēts, jo lielāka iespēja, ka makstī var savairoties nevēlami mikrobi. Vēl jāuzmanās no tā saucamā toksiskā šoka sindroma, kas var rasties, ja tampons nav laikus nomainīts. Arī tamponiem ir izmēri, kas atbilst menstruāciju uzsūkšanas vai absorbēšanas vajadzībām, piemēram, Light, Regular, Super, Super Plus un Ultra, ko attiecīgi apzīmē ar uzsūkšanās pakāpi pilienos, bet pilieni savukārt apzīmē asins uzsūkšanas pakāpi gramos. Papildus tampona izmēram uz tamponu iepakojumiem tiek norādīts arī, vai tas ir ar paaugstinātu komfortu (Pro vai Ultimate comfort), piemēram, zīda virsmas pārklājumu, kas viegli slīd, nodrošinot vieglu un maigu tampona ievadīšanu. Tamponi tāpat kā paketes ir jāmaina regulāri, kas svarīgi - nevajadzētu turēt ilgāk par 8 stundām. Kas attiecas uz komforta daļu, tas tiešām ir atkarīgs no jums! Mazāk populāri, bet ir pieejami tamponi sūkļi, bez diedziņa.

Menstruāciju apakšbikses 

Revolucionāras higiēniskās biksītes ar absorbējošu slāni, kas saglabā virsmu sausu līdz pat 12 stundām. Tās novērsīs noplūdi gan sānos, gan aizmugurē, turklāt ir šūtas no mīkstas kokvilnas un 100% elpojošas. Apakšveļu, regulāri mazgājot, var lietot atkal un atkal. Pēc lietošanas izskalojiet aukstā ūdenī un mazgājiet 40 grādu temperatūrā veļasmašīnā ar parasto mazgāšanas līdzekli. Biksītes iztur vismaz 50 mazgāšanas reizes.

Menstruālā piltuve

Inovatīvs intīmās higiēnas produkts sievietēm piltuvītes vai zvana formā. Tas izstrādāts sievietes ērtībām, ir ekoloģiska alternatīva tamponiem un higiēniskajām paketēm. Kā to lieto? Piltuvi sieviete ievada makstī, kur tā savāc menstruālās asins plūsmu un uzkrāj to vienkopus. Ik pa laikam piltuvi izņem, izskalo un ievieto atpakaļ. Var lietot līdz pat 12 stundām. Pateicoties vakuumam, tā nepieļauj noplūdes un to var to lietot arī naktī. Menstruālā piltuve ir piemērota visām sievietēm, kam ir menstruācijas, tostarp jaunavām, tikai jāizvēlas sev piemērotais izmērs (A jeb S/M vai B jeb L/XL). Starp menstruācijām vēlams piltuvi kārtīgāk izmazgāt un arī sterilizēt.

Raksts tapis sadarbībā ar Libresse.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu