Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Raidījums Pulss Ar neērtībām būs jārēķinās. Saruna par lāču populāciju Latvijā

Raidījuma "Pulss" viesi: Jānis Ozoliņš, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" meža faunas un medniecības pētījumu virziena vadošais pētnieks; raidījuma vadītāja - TVNET žurnāliste Vita Daukste-Goba; viesos arī Linda Dombrovska, medniece, žurnāla "Medības" galvenā redaktore.
Raidījuma "Pulss" viesi: Jānis Ozoliņš, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" meža faunas un medniecības pētījumu virziena vadošais pētnieks; raidījuma vadītāja - TVNET žurnāliste Vita Daukste-Goba; viesos arī Linda Dombrovska, medniece, žurnāla "Medības" galvenā redaktore. Foto: Pauls Zvirbulis/ TVNET GRUPA

Latvijā pērn dzīvoja vismaz 129 lāči, un to nedarbi ik pa laikam dzirdami un redzami dažādos Latvijas novados. Ķepaiņu skaits turpina pieaugt, kā rezultātā sabiedrībai būs jāiemācās ar tiem sadzīvot. Vai Latvijā lāču ir pārāk daudz? Varbūt to skaitu vajadzētu samazināt? Varbūt valstī jau fiksētas nelikumīgas lāču medības? Par to un citiem jautājumiem runājām 9. oktobra raidījumā "Pulss".

9. oktobra raidījumā viesojās Linda Dombrovska, medniece, žurnāla "Medības" galvenā redaktore un Jānis Ozoliņš, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" meža faunas un medniecības pētījumu virziena vadošais pētnieks, kurš arī visilgāk pēta lāčus Latvijā.

Ieskats 9. oktobra raidījumā "Pulss":

Kurzemē septembrī kā liels retums manīts lācis, Alūksnē tie posta dravas, bet Ogres pusē sēņotājus uzdzen medību tornī, savukārt pirms diviem gadiem lācis Žīguros saplosīja mežkopim kāju. Ko darīt ar lāčiem Latvijā? Šaut, nešaut? Ko iesākt, ja tomēr ķepaini gadās satikt?

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu