"Neesmu dzērusi, tikai ēdu zupu!" Tallinā šofere vada sabiedrisko transportu reibumā

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: George Trumpeter/Shutterstock

Igaunijas televīzijas kanāls "Kanal 2" raidījumā "Reportieris" ziņoja, ka diennakts laikā policija ir konstatējusi 19 autovadītājus ar alkohola reibuma pazīmēm, tostarp arī autobusa vadītāju, kura izelpā konstatēts pārmērīgs alkohola līmenis.

"Kas notika?" - likumsargi jautāja autobusa šoferei.

"Es nezinu," viņa atbildēja.

"Vai jūs lietojāt alkoholu?" policists jautāja.

"Kad? Kamēr biju darbā? Pirms tam es tikai ēdu zupu," viņa atbildēja, uzstājot, ka nav lietojusi alkoholu.

Tomēr atkārtotais alkometra tests atkal uzrādīja alkohola klātbūtni.

"Pēdējais alkometra rādījums bija tāds, ka mēs nevaram sākt izmeklēšanu. Igaunijā atļautais limits ir 0,09 promiles, un šis rezultāts bija zemāks. Taču fakts paliek fakts, ka autobusa vadītāja vada sabiedrisko transportu Tallinā, un pat minimāls alkohola saturs šādā situācijā ir nepieņemams," uzsvēra Policijas un robežsardzes departamenta darba grupas vadītājs Mareks Vahi.

"Mēs apturējām autobusu un informējām dispečeru. Atbrauks jauns šoferis un aizvedīs autobusu uz bāzi," paskaidroja Vahi. Autobusa vadītāja uzstāja, ka nav lietojusi alkoholu, bet pirms maiņas ēdusi tikai zupu.

"Viņa arī man sākotnēji teica, ka viņa nav lietojusi alkoholu. Taču vēlāk viņa atzina, ka vakar vakarā lietojusi alkoholu. Tagad nav skaidrs, vai tā ir atlikusī ietekme no pagājušās nakts, vai arī viņa dzēra šodien," atbildēja Vahi.

Dispečere apgalvoja, ka autovadītāja tika pārbaudīta pirms došanās maršrutā un tad viss bija kārtībā. "Šobrīd alkometrs uzrāda alkohola klātbūtni, bet ir grūti noteikt, vai viņa lietoja alkoholu darba laikā," skaidroja Vahi.

Nepalaid garām!
Uz augšu