Video Floridā dzīvojošie latvieši gatavojas postošajai viesuļvētrai "Miltons"

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: OCTAVIO JONES/REUTERS

ASV prezidents Džo Baidens aicinājis Floridas iedzīvotājus bēgt no tuvojošās viesuļvētras "Miltons", brīdinot, ka piektās kategorijas vētra var izvērsties par ļaunāko dabas katastrofu, kas skārusi Floridas štatu pēdējā simtgadē. Televīzijas kanāla TV3 raidījums "TV3 Ziņas" stāsta, kā viesuļvētrai gatavojas Floridā dzīvojošie latvieši. 

"Mēs esam kādus 7-8 kilometrus no krasta. Mums ir sadalīts zonās: zona A, zona B, zona C. A un B jau bija jāevakuējas pirms pāris dienām. Vakar pateica, ka C arī ir ieteicams. (..) Jā, vējš, izdara lielus postījumus, koki lūst, ūdenslīmeņi ceļas. Tas ir tas, no kā mēs varbūt nedaudz baidāmies, bet mēs nebaidāmies no tā, kas tieši nāks no jūras, bet no tā, ka tas ūdens līst klāt un netiek prom. Un tad viņš var pārplūdināt ielas. Nu cerams, ka netiks mājā iekšā," TV3 stāsta Floridas iedzīvotāja Kristīne.

"Miltons" gan nav vienīgā vētra, kas īsā laika sprīdī ir satricinājusi Amerikas Savienotās Valstis. Pirms divarpus nedēļām viesuļvētra "Helēna" plosījās ASV dienvidaustrumu štatos. Viens no tiem – Dienvidkarolīnas. Tur dzīvo Latvijas goda konsuls Roberts Kukainis. Vētrā cieta viņa māja, uz kuras uzgāzās koks. Par laimi, lai arī mājās viņš atradās ar visu savu ģimeni, neviens necieta.

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "TV3 Ziņas" sižetā! 

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu