Pēdējā gada laikā Lielbritānijas iekšējās drošības dienests izmeklējis par 48% vairāk ārvalstu aģentu radīto draudu gadījumus, nekā iepriekš, paziņojis dienesta vadītājs. Statistika liecina, ka apdraudējums ne vien no dažādas ideoloģijas pārstāvošiem teroristu grupējumiem, bet arī tādām valstīm kā Krievijas, Ķīnas un Irānas tikai pieaug, un ar to saskaras arī citas Eiropas valstis.

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā arī Lielbritānijā saasinājušies krievu izlūkdienestu aģentu sabotāžas akti, tostarp ļaunprātīga dedzināšana un citas aktivitātes ar mērķi izraisīt haosu – savā publiskajā ziņojumā par valsts drošības situāciju uzsvēra Lielbritānijas pretizlūkošanas dienesta MI5 vadītājs Kens Makalums. Tādēļ kopš 2022. gada no Lielbritānijas izraidīti vairāk nekā 750 diplomāti, no kuriem lielākā daļa tiek turēti aizdomās par spiegošanu.

Pēdējos pāris gados īpaši novērots ārvalstu izlūkdienestu koordinētu slepkavības mēģinājumu skaita pieaugums – šādas metodes pielieto gan Krievija, gan Irāna, kuri nolīgst šo melno darbu veikšanai gan augsta līmeņa kriminālnoziedzniekus un narkotiku kontrabandistus, gan personas no kriminālās pasaules zemākām aprindām.