Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Foto Viesuļvētra "Miltons" sasniedz Floridu

Foto: AFP/SCANPIX

Viesuļvētra "Miltons" trešdienas vakarā sasniedza sauszemi ASV Floridas štatā kā trešās kategorijas vētra, nesot lietu, augstus viļņus un potenciālus plūdus lielā štata daļā.

"Miltons" iepriekš pastiprinājās virs pārmēru siltajiem Meksikas līča ūdeņiem, divreiz sasniedzot piektās kategorijas vētras statusu un brāzmām sasniedzot ātrumu 270 kilometrus stundā (75 metrus sekundē).

Vētra sasniedza krastu pie Sjestakī pilsētas Sarasotas apgabalā, ziņoja ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC). Tā sacēla augstus viļņus lielā daļā Floridas Meksikas līča piekrastes, tostarp tādās biezi apdzīvotās vietās kā Tampa, Sentpītersberga, Sarasota un Fortmaiersa.

Stipras lietusgāzes var izraisīt plūdus pie upēm un ezeriem, kamēr "Miltons" kā viesuļvētra šķērso Floridas pussalu. Ir gaidāms, ka vētra ceturtdien dosies tālāk Atlantijas okeānā.

Floridas gubernators Rons Desantiss iepriekš paziņoja, ka praktiski visā Floridas pussalā izsludināta lielāka vai mazāka trauksme saistībā ar tuvojošos vētru.

Aviokompānijas nodrošināja papildu lidojumus no Tampas, Orlando, Fortmaiersas un Sarasotas, jo lielceļi bija pārslogoti un degvielas uzpildes stacijās sāka trūkt degvielas.

ASV dienvidaustrumos pirms divām nedēļām plosījās viesuļvētra "Helēna", kas izraisīja plašus plūdus un laupīja dzīvību vismaz 230 cilvēkiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu