Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Trešdien Jelgavā ugunsgrēkā izglābts cilvēks, savukārt Daugavpilī ugunsnelaimē viens cietušais

Foto: Lita Millere/LETA

Trešdien no ugunsgrēka Jelgavā izglābts cilvēks, savukārt Daugavpilī ugunsnelaimē viens cietušais, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.22.18 glābēji saņēma izsaukumu uz Bauskas ielu Daugavpilī, kur dega garāža un tajā esošie divi motocikli un tricikls 30 kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Plkst.16 saņemts izsaukums uz Ganību ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji ar kāpņu palīdzību pa pirmā stāva logu izglāba vienu cilvēku.

Plkst.12.12 saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Glūdas pagastu, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Telefoniski sazinoties ar cilvēkiem, glābēji palīdzēja izkļūt no meža.

Savukārt plkst.12 glābēju palīdzība bija nepieciešama Alūksnes novada Mālupes pagastā, kur arī cilvēks bija apmaldījies mežā. Izmantojot dronu teritorijas apsekošanai no augšas, autocisternas skaņas signālu, un telefoniski sazinoties, glābēji palīdzēja cilvēkam izkļūt no meža.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus - 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu