Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rīgas lidostā šogad apkalpoti jau 5,3 miljoni pasažieru (1)

Foto: Publicitātes foto

RIX Rīgas lidostā šā gada deviņos mēnešos apkalpoti 5,3 miljoni pasažieru, liecina operatīvie dati par uzņēmuma darbību. Septembrī apkalpoto pasažieru skaits, salīdzinot ar pērnā gada septembri, pieaudzis par 9 % un sasniedza 664 tūkstošus ceļotāju.

Tiešos lidojumus no un uz Rīgas lidostu septembrī izmantojuši 518 tūkstoši pasažieru, kas ir tikpat, cik pirmspandēmijas laikā, savukārt gada griezumā tiešo pasažieru skaits, salīdzinot ar 2019. gadu, pieaudzis par 1 %. Tranzīta pasažieru skaits salīdzinājumā ar pērno gadu pieaudzis par 11 % un bija nedaudz vairāk par 146 tūkstošiem pasažieru.

Nepilnas divas trešdaļas pasažieru jeb 406 tūkstošus ceļotāju septembrī pārvadājusi nacionālā aviokompānija “airBaltic”, kam seko Īrijas zemo cenu aviosabiedrība “Ryanair” ar piekto daļu Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru.

Uzņēmuma prognozes liecina, ka līdz gada beigām kopējais apkalpoto pasažieru skaits Rīgas lidostā pārsniegs 7 miljonus.

Septembrī apkalpotas 1737 tonnas aviācijas kravu, bet kopš gada sākuma – 13,3 tūkstoši tonnu. Nedaudz vairāk par pusi gaisa kravu tiek pārvadātas ar kravas lidojumiem, bet pārējie – ar pasažieru reisiem. Trīs lielākie kravu pārvadātāji Rīgas lidostā septembrī bija “airBaltic”, “European Air Transport” un “Lufthansa Cargo”, kas regulārus kravu pārvadājumus uz Rīgu un no tās sāka šā gada pavasarī.

Svarīgākais
Uz augšu