Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Turpmāk Rīgā bērnus varēs pieteikt ne vairāk kā piecu skolu pirmajās klasēs (16)

Foto: Shutterstock

No nākamā mācību gada bērnus Rīgā varēs pieteikt ne vairāk kā piecu skolu pirmajās klasēs, paredz šodien Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta komitejas atbalstītie grozījumi saistošajos noteikumos "Kārtība, kādā reģistrējami un izskatāmi iesniegumi par bērnu uzņemšanu 1. klasē Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs".

Pašreizējais regulējums deva tiesības pieteikt bērnus pirmajā klasē neierobežotā skaitā izglītības iestāžu. Kā skaidrots saistošo noteikumu grozījumu paskaidrojuma rakstā, konstatēti gadījumi, kad bērns pieteikts pat 20 skolās, radot papildu noslodzi un nelietderīgu administratīvo resursu patēriņu izglītības iestādēm, veidojot pirmo klašu pretendnetu sarakstus un nosūtot attiecīgus paziņojumus bērnu vecākiem.

Tādēļ turpmāk saistošajos noteikumos tiks precizēts, ka bērnu varēs pieteikt uzņemšanai ne vairāk kā piecu skolu pirmajās klasēs.

Saistošo noteikumu grozījumi paredz arī izveidot 30 teritoriālās vienības, kas piesaistītas izglītības iestādēm, turpmāk neveidojot teritoriālo vienību piesaisti izglītības iestādēm pēc mācību valodas.

Šo grozījumu mērķis ir mainīt piesaistīto teritoriālo vienību sadalījumu vispārējās izglītības iestādēm, kuras īsteno vispārējās pamatizglītības programmas, ņemot vērā vairākus kritērijus. Piemēram, Rīgas attīstības programmā noteiktās prioritātes skolu darbības kvalitātes paaugstināšanā, demogrāfiskos rādītājus pašvaldības apkaimēs, izglītības iestāžu vēsturiski izveidojušos teritoriālo izvietojumu, skolu mācību telpu nodrošinājumu, noslodzi un personāla kapacitāti, kā arī citus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu