Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Polijas tiesa ļauj atbrīvot pret drošības naudu divus uzbrukumā Volkovam aizdomās turamos

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Polijā aizdomās par uzbrukumu Krievijas opozicionāram Leonīdam Volkovam aizturētie divi Polijas pilsoņi var tikt atbrīvoti pret drošības naudu, ceturtdien nolēmusi tiesa.

12.martā Volkovam uzbruka netālu no viņa mājām Viļņā. Kad politiķis tur ieradās ar savu automašīnu, nezināma persona viņam uzbruka, izsmidzināja asaru gāzi un sāka sist Volkovu ar āmuru. Pēc uzbrukuma politiķis tika nogādāts slimnīcā ar rokas lūzumu un vairākiem kājas sasitumiem.

Nākamajos mēnešos Polijā saistībā ar šo uzbrukumu tika aizturēti vairāki cilvēki, tai skaitā minētās divas personas.

Varšavas apelācijas tiesa nolēma, ka abi aizdomās turamie var tikt atbrīvoti pret 50 000 zlotu (11 634 eiro) galvojumu par katru no viņiem. Abiem aizdomās turamajiem būs liegts izbraukt no Polijas un viņiem būs jāatskaitās policijā.

Tiesa devusi viņiem laiku līdz 16.oktobrim, lai samaksātu galvojumu.

Polijas prokuratūra pagājušajā mēnesī paziņoja, ka Volkova lietā veic izmeklēšanu par astoņiem cilvēkiem - sešiem poļiem, vienu baltkrievu un vienu krievu.

Prokuratūra identificēja tikai Krievijas pilsoni Anatoliju B., norādot, ka viņš tika aizturēts 13.septembrī Polijā. Tiek uzskatīts, ka viņš stāv aiz uzbrukuma Volkovam, un viņa motivējusi Volkova politiskā aktivitāte. Par pārējiem aizdomās turamajiem policija plašāku informāciju nesniedz.

Korupcijas apkarošanas fonds (FBK), ko savulaik dibināja Krievijas cietumā nobendētais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, 12.septembrī publiskoja savas izmeklēšanas rezultātus, saskaņā ar kuriem uzbrukumu Volkovam pasūtīja Izraēlā dzīvojošais uzņēmējs, naftas kompānijas "Jukos" bijušais vadības pārstāvis Leonīds Ņevzļins.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu