Ilgi gaidīts brīdis! Velsas princese un princis kopā dodas atbalsta vizītē

Foto: Reuters/Scanpix, TVNET kolāža

Lielbritānijas princis Viljams un Velsas princese vakardien negaidītā vizītē ieradās Soutportā, Anglijas ziemeļrietumos. Tur viņi tikās ar trīs bērnu ģimenēm, kas jūlijā cieta no zvērīgā uzbrukuma un traģēdijā zaudēja piederīgos. 

Ketrīnai šī vizīte bija pirmā publiskā karalisko pienākumu pildīšana pēc ķīmijterapijas pabeigšanas.

Atgādinām, ka 29. jūlijā Teilores Sviftas tematisko deju nodarbību laikā Bēbe Kinga (6), Elsija Dota Stenkomba (7) un Alise da Silva Agiāra (9) tika nāvējoši sadurtas.

Foto: SIPA/Scanpix

Karaliskais pāris privāti tikās ar trīs mazo meiteņu ģimenēm, kā arī ar viņu deju skolotāju, kura bija uzbrukuma un traģēdijas lieciniece.

Viljams un Keita, kuri šogad ir piedalījušies tikai nedaudzos publiskos pasākumos, Soutportā tikās arī ar neatliekamās palīdzības dienestu darbiniekiem, kuri atradās notikuma vietā, kā arī ar garīgās veselības speciālistiem, kuri pēdējo mēnešu laikā ir atbalstījuši tuviniekus. 

"To nevar izteikt vārdos, cik viņi [cietušo ģimenes] ir pateicīgas par jūsu sniegto atbalstu šajā dienā," pēc Lielbritānijas ziņu aģentūras PA Media ziņām Keita sacīja sanāksmes laikā. 

Tikmēr Lielbritānijas troņmantnieks Viljams glābēju grupai sacīja, ka viņi ir varoņi, un mudināja viņus parūpēties arī pašiem par sevi. "Lūdzu, nesteidzieties atgriezties darbā," viņš piebilda.

Foto: SIPA/Scanpix

Pēc negaidītās parādīšanās Soutportā Viljams un Keita arī savos sociālajos kanālos dalījās ar emocionāli spēcīgo vizīti.

"Mēs turpinām būt kopā ar visiem Soutportā. Šodienas tikšanās ar kopienu ir bijusi spēcīgs atgādinājums par to, cik svarīgi ir atbalstīt citam citu pēc neiedomājamas traģēdijas. Jūs būsiet mūsu domās un lūgšanās," pāris rakstīja vietnē X.

Karaliskais pāris arī ar sava karaliskā fonda starpniecību veica ziedojumu kampaņai, kas tika izveidota, lai nodrošinātu psiholoģisko un fizisko rehabilitāciju uzbrukumā un tam sekojošajos nemieros iesaistītajiem policijas un ātrās palīdzības darbiniekiem.

CNN secina, ka princese pieņēma spontānu lēmumu pievienoties vīram, lai izrādītu atbalstu, empātiju un līdzjūtību vietējai sabiedrībai.

Foto: SIPA/Scanpix

42 gadus vecā Keita aizvien biežāk atgriežas sabiedriskajā dzīvē pēc tam, kad pagājušajā mēnesī video paziņoja, ka pabeigusi ķīmijterapijas kursu un ir izārstējusies no vēža. Viņa neatklāja vēža veidu, no kura viņa ārstējās.

Princese sacīja, ka pēdējie deviņi mēneši bijuši izaicinājumu pilni, "tomēr es ar nepacietību gaidu, kad varēšu atgriezties darbā, un nākamajos mēnešos, kad vien varēšu, uzņemšos apmeklēt publiskus pasākumus."

Foto: SIPA/Scanpix

Velsas princis un princese nav vienīgie karaliskās ģimenes locekļi, kas izrādījuši atbalstu ģimenēm un Soutportas kopienai. Karalis Čārlzs III augustā veica līdzīgu vizīti, lai tiktos ar uzbrukuma skartajiem un pateiktos ārkārtas palīdzības darbiniekiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu