Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Video Raidījums skaidro, kāpēc īrniece par tūkstošiem eiro lielu parādu uzzina tikai pēc vairākiem gadiem (1)

Foto: Ekrānšāviņš

Bijusī Liepājas pašvaldības dzīvokļa īrniece vārda Valentīna pašlaik dzīvo Anglijā, bet nesen uzzinājusi, ka viņai izveidojies vērienīgs parāds par vietvarai piederošo dzīvokli, no kura viņa izvācās 2008. gadā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". 

Valentīna uzauga bērnu namā, un, kad jaunā sieviete 2005. gadā sasniedza pilngadību, Liepājas pašvaldība viņai izīrēja dzīvokli. Valentīna pēc laika nolēmusi pārcelties uz Angliju, un pirms aizbraukšanas viņa dzīvokļa atslēgas atdevusi savai bijušajai bērnu nama audzinātājai Santai, kura teikusi, ka viss tikšot nokārtots.

Valentīnas vīra vecāki dzīvojuši Latvijā, un pēc neilga laika uz vīra vecāku adresi pienākusi ziņa, ka viņai ir dzīvokļa parāds. Sieviete parādu apmaksājusi. Līdzīga situācija atkārtojusies, bet vēl pēc laika Valentīna saņēmusi ziņu no tiesu izpildītāja par dzīvokļa parādu.

Apsaimniekotāji stāsta, ka līdz 2008. gada beigām Valentīna veikusi visus maksājumus, bet problēmas sākušās ar 2009. gadu, kad Valentīna uzskatījusi, ka no dzīvokļa atteikusies, bet apsaimniekotāja oficiālajos papīros skaitījies, ka īrniece vēl dzīvo Spīdolas ielas namā.

Valentīnai ir aizdomas, ka pēc tam, kad viņa no dzīvokļa izvākusies, kāds tālākajos īres līgumos viltojis viņas parakstu un un viņas vārda uzkrājis pamatīgus komunālo pakalpojumu parādus.

Vairāk skaties sižetā!

Svarīgākais
Uz augšu