Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Raidījums atklāj jaunu informāciju par Latvijas pilsoni, kurš, dezertējot no Krievijas armijas, atbēga atpakaļ uz Latviju (10)

Robežsargs. Ilustratīvs attēls.
Robežsargs. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šonedēļ Šķilbēnos aizturētais Latvijas pilsonis ne tikai dienējis Krievijas armijā, bet arī piedalījies karadarbībā Ukrainā, iepriekš apliecināja Valsts drošības dienestā (VDD). Kā noskaidroja TV3, agresorvalstī viņš savulaik bija brīvprātīgi iestājies bruņotajos spēkos, vēlāk tos patvaļīgi pametis.

VDD sākotnēji pret personu sāka kriminālprocesu par Nacionālās drošības likumā noteiktā aizlieguma dienēt Krievijas bruņotajos spēkos pārkāpšanu.

Izmeklēšanas gaitā VDD konstatēja, ka persona ir ne vien dienējusi agresorvalsts bruņotajos spēkos, bet arī piedalījusies karadarbībā Ukrainā. Saistībā ar minēto VDD pieņēma lēmumu personas darbības kriminālprocesa ietvaros papildus kvalificēt saskaņā ar Krimināllikuma pantu, proti, kā aktīvu prettiesisku dalību ārpus Latvijas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā, norādīja dienestā.

Personai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Jau ziņots, ka 7.oktobrī, Šķilbēnu pagastā robežsargi aizturēja kādu Latvijas valstpiederīgo, kurš nelikumīgi šķērsoja valsts robežu no Krievijas puses.

Valsts robežsardze pret personu sākusi kriminālprocesu par ārējās valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu.

Kā TV3 pastāstīja Valsts Robežsardzes Viļakas pārvaldes priekšnieks Mareks Ļahnovičs stāsta, ka aizturēšana notikusi ar krūmiem apaugušā tīrumā. "Persona pat nebija gaidījusi to. Nespēja noreaģēt un veikt pretestības, bēgšanas mēģinājumus," tā Ļahnovičs.

Dezertiera motivāciju mēģinās noskaidrot izmeklētāji. Vīrietis ir apcietinājumā, un viņam draud divi kriminālprocesi.

Vairāk skaties sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu