Plāno parakstīt nolīgumu par gaisa satiksmi starp Latviju un Seišelām (1)

Foto: YASUYOSHI CHIBA/AFP

Valdība otrdien skatīs Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto likumprojektu, kas paredz atbalstīt nolīguma par gaisa satiksmi parakstīšanu starp Latviju un Seišelām, liecina informācija Tiesību aktu portālā.

SM skaidro, ka nolīguma noslēgšana izveidos tiesisku pamatu regulāru gaisa pārvadājumu veikšanai starp Latviju un Seišelām.

Nolīgums noteiks Latvijas un Seišelu aviokompāniju tiesības, regulāro gaisa pārvadājumu sākšanas nosacījumus un darbības noteikumus, kādi būs jāievēro abu valstu aviokompānijām, veicot regulāros pasažieru un kravu gaisa pārvadājumus starp Latviju un Seišelām.

Vienlaikus nolīgums arī paredzēs nodokļu un nodevu piemērošanu, abpusēju licenču un sertifikātu atzīšanu, strīdu izšķiršanu un citus ar regulāras gaisa satiksmes veikšanu saistītus jautājumus.

Nolīgumu ir plānots parakstīt gaisa satiksmes nolīgumiem veltītā pasākuma "ICAN2024" laikā, kas notiks šogad no 21.oktobra līdz 25.oktobrim Malaizijā. Tādējādi ir nepieciešams pilnvarot SM valsts sekretāra vietnieci Elīnu Šimiņu-Neverovsku parakstīt nolīgumu.

Patlaban starp Latviju un Seišelām nav noslēgts divpusējs nolīgums par gaisa satiksmi. Jauni nolīgumi tiek slēgti, lai paplašinātu regulāro lidojumu maršrutu tīklu.

Svarīgākais
Uz augšu