Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

"Hizbollah" triecienā Izraēlā nogalināti četri karavīri

Foto: AFP/SCANPIX

Libānas kaujinieku grupējuma "Hizbollah" triecienā armijas bāzei Izraēlā uz dienvidiem no Haifas svētdien nogalināti četri karavīri, pavēstīja Izraēlas armija.

"Vakar teroristu organizācijas "Hizbollah" raidīts bezpilota lidaparāts līdzās Binjminai trāpīja armijas bāzei," teikts armijas paziņojumā.

"Šajā incidentā nogalināti četri Izraēlas armijas karavīri un vēl septiņi smagi ievainoti," apliecināja armija.

Izraēlas un "Hizbollah" starpā šobrīd noris karš.

"Hizbollah" paziņoja, ka, reaģējot uz Izraēlas uzlidojumiem, raidījusi "uzbrukuma dronu eskadriļu" uz militāro mācību nometni Binjminā.

Jau pēc šī dronu trieciena grupējums draudēja ar jauniem uzbrukumiem, ja Izraēla nepārtrauks ofensīvu Libānā.

Izraēlas armija kopš 23.septembra intensīvi bombardē Libānas dienvidus un Beirūtas dienvidu piepilsētas, atbildot uz "Hizbollah" uzbrukumiem Izraēlas teritorijai.

1.oktobrī Izraēla Libānā sāka sauszemes operāciju.

Izraēlas deklarētais mērķis ir padzīt "Hizbollah" kaujiniekus no robežas apvidus, lai aptuveni 60 000 iedzīvotāju, kas "Hizbollah" apšaužu dēļ evakuēti no Izraēlas ziemeļiem, varētu atgriezties mājās.

"Hizbollah" jau vairāk nekā gadu regulāri raida uz Izraēlas ziemeļiem raķetes un dronus. Lielāko daļu izdodas pārtvert Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēmai "Dzelzs kupols".

Konflikta eskalācijā Libānā nogalināti vairāk nekā 1300 cilvēku un vairāk nekā miljons cilvēku pametuši savas mājas, liecina oficiālās aplēses.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu