Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Francijā arestē divu krievu uzņēmēju luksusa villas

Foto: Shutterstock

Francijas tiesas ir arestējušas diviem krievu izcelsmes uzņēmējiem piederošas luksusa villas un citus aktīvus vairāk nekā 70 miljonu eiro vērtībā, veicot izmeklēšanu par naudas atmazgāšanu, pirmdien paziņoja lietai tuvi avoti.

Francijas valdība ir atzinusi, ka tā saskaras ar nopietnām grūtībām aktīvu identificēšanā un arestēšanā, kas bieži pieder ārvalstu čaulas kompānijām.

Pēc izmeklēšanas uzsākšanas martā Francijas tiesas ir atļāvušas arestēt nekustamo īpašumu Grasas pilsētā un luksusa villas Senrafaelas un Grimo pilsētās Francijas dienvidaustrumos, piebilda ziņu avots.

Šajā izmeklēšanā atklājās "stipras aizdomas" par šo īpašumu iegādei izmantoto "līdzekļu izcelsmes slēpšanu", piebilda ziņu avots.

Saskaņā ar avotu sniegtajām ziņām arestētie īpašumi pieder uzņēmējiem Ruslanam Gorjuhinam un Mihailam Openheimam. Abiem ir Kipras pases.

Kad ziņu aģentūra AFP sazinājās ar šo uzņēmēju advokātiem, viņi nesniedza komentārus.

Kad AFP sazinājās ar Parīzes prokuratūru, tā pavēstīja, ka izmeklēšana tika uzsākta marta sākumā. Ir arestēti astoņi nekustamie īpašumi un divas luksusa automašīnas, kā arī uzņēmumu akcijas apmēram 2,7 miljonu eiro vērtībā.

Gorjuhins savulaik bija Vladimira Putina drauga Arkādija Rotenberga palīgs.

Openheima vārds ir pieminēts tā sauktajos Pandoras dokumentos, kuros atklāts, kā pasaules politiķi, tostarp esošie un bijušie valstu un valdību vadītāji, noslēpuši miljonus ārzonu firmās.

Nekustamie īpašumi Parīzē, Francijas Vidusjūras piekrastē un slēpšanas kūrortos jau ilgi ir bijuši iecienīti Krievijas pilsoņu investīciju vai atpūtas objekti.

Francija ir iesaldējusi Krievijas pilsoņiem piederošus aktīvus miljardiem eiro vērtībā kopš Kremļa pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma 2022.gada februārī, tai skaitā luksusa jahtas, slēpotāju namiņus un nekustamos īpašumus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu