Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Ozolu atcels no Valsts meža dienesta ģenerāldirektora amata (1)

Līdzšinējais Valsts meža dienesta ģenerāldirektors Arvīds Ozols.
Līdzšinējais Valsts meža dienesta ģenerāldirektors Arvīds Ozols. Foto: Evija Trifanova/LETA

No Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amata ar 2024.gada 8.novembri atcels Arvīdu Ozolu, viņam sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu, paredz Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais un saskaņošanai virzītais rīkojuma projekts.

Ozolu VMD ģenerāldirektora amatā iecēla 2023.gada 1.augustā uz laiku līdz 2028.gada 31.jūlijam.

Rīkojuma projektā minēts, ka lēmumu par pārraudzībā esošās iestādes vadītāja atbrīvošanu no amata, pamatojoties uz Ministru kabineta (MK) lēmumu, pieņem zemkopības ministrs. Saskaņā ar Valsts civildienesta likumu valsts civildienesta attiecības izbeidzas, amatpersonai sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu un ministrs nav pieņēmis lēmumu par Ozola atstāšanu amatā. Tāpēc, lai Ozolu atbrīvotu no amata, ir jāpieņem MK lēmums.

Zemkopības ministrs 2024.gada 4.oktobrī saņēma Ozola iesniegumu par ģenerāldirektora ierēdņa amata atstāšanu, sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu un 8.oktobrī ZM viņam nosūtīja vēstuli, brīdinot Ozolu par valsts civildienesta attiecību izbeigšanu ar 8.novembri.

Jau ziņots, ka Ozols iepriekš strādāja ZM, kurā viņš no 1993.gada ieņēma dažādus amatus, tostarp viņš bija valsts sekretāra vietnieks meža jautājumos, mežu valsts ministrs un no 1997.gada - Meža departamenta direktors. Tāpat no 2022.gada augusta Ozols bija arī VMD ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītājs.

Viņš iepriekš iesaistījies arī starptautisku organizāciju darbā - 2015.gadā Ozols bijis Eiropas Savienības Padomes Mežsaimniecības, ģenētisko resursu un vides jautājumu darba grupas vadītājs, bet pirms tam vairākus gadus bijis Apvienoto Nāciju Organizācijas Meža foruma sesiju biroju priekšsēdētāja vietnieks, bet vēlāk arī biroja priekšsēdētājs.

Tāpat iepriekšējā VMD ģenerāldirektore Aina Stašāne 2022.gada augustā pēc ilgstošām nesaskaņām starp darbiniekiem un ZM vadību atstāja amatu. Amata atstāšanu Stašāne skaidroja ar to, ka iecerētajām reformām VMD vairs nav ZM vadības sākotnēji izteiktā politiskā atbalsta.

Stašāne VMD ģenerāldirektores amatā stājās 2020.gada 29.jūlijā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu