Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Policija Spānijā izjaukusi smagi bruņotu sektai līdzīgu grupu

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivanb.photo/Shutterstock

Policija Spānijas rietumos izjauksi smagi bruņotu sektai līdzīgu grupu, kas tiek turēta aizdomās par organizēto noziedzību, krāpšanu, izspiešanu un miesas bojājumu nodarīšanu, otrdien paziņojusi civilā gvarde.

Trīs cilvēki ir aizturēti un vēl pret astoņiem sākta izmeklēšana.

Grupas bruņojums, kas ietvēra militārā tipa ieročus, ir vismaz 73 000 eiro vērts, atklāja civilā gvarde, norādot, ka identificēti vairāk nekā simts upuru, kuriem izkrāpts vismaz miljons eiro. Grupas līderis bija pierunājis viņus pārdot savus aktīvus un ziedot naudu grupai, un liela daļa no šīs naudas tika izmantota ieroču iegādei.

Civilā gvarde norādīja, ka ir vēl daudz citu krāpšanas upuru, kas nav ziņojuši policijai baiļu dēļ.

Policija konfiscējusi vairāk nekā 80 ieročus, šautenēm paredzētus klusinātājus un munīciju, kā arī naudu, mobilos telefonus, planšetes un datorus. Bloķēti arī vairāki bankas konti.

Spānijas mediji ziņo, ka grupas līderis sevi dēvējis par mesiju un apgalvojis, ka katru dienu sarunājas ar Jēzu. Viņš sarakstījis grāmatas un pasniedzis lekcijas. Mediji vēsta, ka janvārī, kad sākās izmeklēšana, līderi piemeklēja sirdstrieka un viņš nomiris. Grupu turpinājusi vadīt viņa atraitne, kura ir viena no aizturētajām personām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu