Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Mājokļu sarunas ⟩ Cik viegli un ātri var iegādāties mājokli jaunajā projektā

Mājas ir mūsu paradīzes stūrītis zemes virsū, miera oāze un vieta, kur jūtamies labi. Kad runa ir par mājām, katram ir iecere, kādām tām jābūt – kāds izvēlas celt saviem spēkiem vai piešķir otro elpu veciem lauku īpašumiem, bet citam sirds pieder jaunajiem un modernajiem mājokļiem, kuros vēl neviens nav dzīvojis. Šoreiz "Mājokļu sarunu" sērijā dosimies izzinošā ceļojumā pa jaunajiem projektiem.

Meklē vietu, ko saukt par jaunajām mājām? Kopā ar "Swedbank" eksperti Mariku Tomu, kura ikdienā seko jauno projektu attīstībai, noskaidrosim, kādas iespējas ir iegādāties mājokli jaunajos projektos, cik maksā mājokļi jaunajos projektos, kā arī viņa informēs, kādas atbalsta programmas ir pieejamas jaunās dzīvesvietas iegādei.

Mājokli var iegādāties arī ar ALTUM atbalstu, kas piedāvā vairākas valsts atbalsta programmas ne tikai jaunajiem speciālistiem un ģimenēm ar bērniem, bet arī dod garantijas NBS karavīriem un piedāvā subsīdijas programmā "Balsts". Par to plašāk vari uzzināt šeit.

Tāpat dosimies ciemos pie Konstantīna un Jeļenas, kas kopā ar saviem diviem ķipariem dzīvo jaunajā projektā Rīgā. Mājīgais četristabu dzīvoklis ir viņu miera osta. Ģimene jaunajā projektā radusi arī jaunas draudzības ar citiem kaimiņiem, un paši saka, ka dzīve tajā ir kā sanatorijā.

Ielūkosimies arī divos modernos mājokļu projektos, ar kuriem iepazīstinās jauno projektu attīstītāju "Bonava Latvija" un "PICHE" eksperti. Jauni, mūsdienīgi, turklāt katrs ar savu odziņu – tāds būs stāsts par šīm dzīvesvietām, kas gaida savus jaunos saimniekus.

Sapņo par jaunu mājokli, bet nezini, vai tas būs maciņam paceļams?

  • Aprēķini maksimālo aizdevuma summu, ikmēneša maksājumu vai mājokļa maiņas iespējas īpašajā "Swedbank" kalkulatorā šeit.

Gadījumā, ja tev jau ir mājoklis kredītā, bet ir vēlme un vajadzība pāriet uz jaunu, mazāku, lielāku vai modernāku, tad zini – arī tas ir iespējams! Šādās situācijās Swedbank piedāvā Mājokļa maiņas risinājumu. Šis risinājums ļauj saņemt aizdevumu jaunā mājokļa iegādei, savukārt esošo īpašumu pārdot gada laikā un attiecīgi dzēst pirmā kredīta atlikumu.

Tātad, ja apsver domu par mājokļa maiņu, droši piesakies konsultācijai "Swedbank", un bankas finansēšanas eksperti palīdzēs saprast ne tikai to, kādas ir iespējas saņemt aizdevumu, bet arī to, kā tālāk rīkoties.

Raksts tapis sadarbībā ar "Swedbank".

Svarīgākais
Uz augšu